Sobota, 20. dubna 2024

Novinky Centra pasivního domu

Novinky Centra pasivního domu

Kalendář akcí

datum název akce místo
26.1. Konzultační semináře o pasivních domech pro pokročilé seminář Praha
30.1. - 31.1. Navrhování pasivních domů 2. část - Vytápění a větrání seminář Dubňany
1.2. - 2.2. Navrhování pasivních domů 3. část - PHPP, TNI
seminář Dubňany
9.2. Pasivní domy seminář Zlín
9.2. Konzultační semináře o pasivních domech pro pokročilé seminář Praha
24.2. - 26.2. Pasivní domy na veletrhu Dřevostavby 2012 veletrh, semináře, poradenství Praha

Konzultační semináře o pasivních domech "pro pokročilé" v lednu a únoru 2012

Na základě zájmu účastníků pravidelných konzultačních seminářů o detailnější informace o pasivních domech se Porsenna o.p.s. rozhodla v novém roce naplánovat další bezplatné konzultační semináře ve čtvrtky 12. a 26. ledna a 9. února 2012.
Celý článek...

Semináře Pasivní domy ve Zlíně

Zajímáte se o stavění z přírodních materiálů? O nové trendy ve stavebnictví? Chcete vědět co jsou to pasivní domy a na co se při stavbě zaměřit? Odpovědi na tyto otázky se Vám dostane na seminářích pořádaných Centrem Veronica 9. února 2012 ve Zlíně.
Celý článek...

Vše o pasivních domech na veletrhu Dřevostavby 2012

Do Prahy opět zavítají expozice, poradenství a semináře o pasivních domech. Pro laiky i odborníky jsou na veletrhu Dřevostavby 2012 od 24. do 26. února 2012 připraveny po celý den zajímavé přednášky o energeticky úsporných dřevostavbách.
Celý článek...

Energetickým úsporám ve stavebnictví brání podle odborníků sami stavaři

Za osm let zažije české stavebnictví skutečnou revoluci, neboť v platnost vstoupí evropská směrnice o energetické náročnosti budov (EPBD II). Čeští odborníci proto připravili akční plán, který by na ni měl stavebnictví připravit. Upozorňují především na nutnost dalšího vzdělávání odborníků - projektantů i stavebních firem.
Celý článek...

Reportáž ze semináře o úsporných domech s Václavem Klausem

Před několika dny jsme Vás informovali o chystaném semináři Centra pro ekonomiku a politiku na téma úsporných domů. Většina přednášejících svými postoji nepřekvapila, přinášíme zajímavou reportáž. UPDATE: audiozáznam ze semináře.
Celý článek...

Nepřímé emise nahrávají potřebě energetických úspor

Domácnosti se v EU podle studie Evropské agentury pro životní prostředí podílejí na produkci čtvrtiny emisí skleníkových plynů spojených se spotřebou energie. Významným problémem jsou pak především nepřímé emise. Řešením může být větší efektivita při výrobě energie nebo její spotřebě informuje portál EurActiv.cz.
Celý článek...

Analýza potřeby pomocné elektrické energie v pasivním domě

U pasivních domů se výrazně snižuje potřeba tepla na vytápění. Současně tím ale roste podíl spotřeby pomocné, výhradně elektrické energie na pohon oběhových čerpadel a ventilátorů. Výsledek analýzy publikované serverem TZB-info.cz může ovšem být pro mnohé čtenáře docela překvapující.
Celý článek...

Okno pasivního domu ve zcela novém designu

Po více než deseti letech praxe a šestimístném počtu vyrobených oken, je na čase znovu přehodnotit základní strukturu okna pasivního domu. Právě tomuto důležitému tématu se věnuje text Franze Freundorfera, který vyšel již ve sborníku Pasivní domy 2011 obsahující příspěvky z loňské stejnojmenné konference.
Celý článek...

Designové pasivní domy v praxi

V pojmu designové pasivní domy není rozpor. Právě naopak, čím vyšší je kvalita architektury, tím je pravděpodobnější zvýšení udržitelnosti pasivního domu. Architekt pasivních domů Werner Friedl (Německo) představuje slovem i obrazem některé ze svých postavených designových pasivních domů v praktickém ztvárnění včetně detailních konstrukcí. Text vyšel ve sborníku Pasivní domy 2011 obsahující příspěvky z loňské stejnojmenné konference
Celý článek...

Mikroklima pasivních domů

Článek publikovaný serverem TZB-info.cz se zabývá analýzou pasivních domů z hlediska vnitřního mikroklimatu. Zaměřuje se hlavně na vlhkost, zápach, aerosol nebo toxické hodnocení a vliv zdraví. Samostatná kapitola popisuje vnitřní vlhkosti při větrání nebo při vytápění pasivních budov.
Celý článek...

Pasivní dřevostavba z NOVATOPu a její roční energetická bilance

Mladí manželé bydlící v pasivní dřevostavbě z NOVATOPu jsou velcí fandové energeticky úsporného bydlení. V novém domě bydlí od loňského srpna a v průběhu jeho realizace si nechali na různá místa nainstalovat sofistikovaný měřicí systém, který přesně sleduje spotřebu energií, teplotu, vlhkost a další parametry.
Celý článek...

Pasivní a nulové budovy na společné cestě

Pokračujeme ve zveřejňování vybraných textů ze sborníku Pasivní domy 2011 obsahující příspěvky z říjnové stejnojmenné konference. Jako další Vám tak přinášíme stať Jana Tywoniaka nazvanou Pasivní a nulové budovy na společné cestě.
Celý článek...

Jak efektivně vytápět pasivní dům?

Pasivní dům je stavba s velmi kvalitní tepelnou ochranou, proto zde není třeba komplikovaného systému vytápění. Server Nazeleno.cz informuje o různých možnostech vytápění od teplovzdušného, přes přímotopné fólie, krbová kamínka, kamna na biomasu, tepelná čerpadla až po energii ze solárních zisků.

Celý článek...

Certifikovaný pasivní dům = ověřená kvalita

Máte pochybnosti, jestli je Váš dům opravdu pasivní? Nebo si chcete potvrdit výjimečnou kvalitu projektu, využít výhodnější možnosti financování a zabezpečit vyšší cenu domu na trhu nemovitostí. Využijte nabídku Certifikace pasivních domů, coby záruky kvalitního projektu a domu.
Celý článek...

Novinky v burze práce

Aktuální inzeráty poptávající a nabízející práci v naší burze práce.
Celý článek...

Katalog_usporne_domy

Katalog Energeticky úsporné domy 2012

Katalog Energeticky úsporných domů 2012 vydaný Centrem pasivního domu společností Isover ukazuje trendy soudobé výstavby založené na principech komfortního bydlení s důrazem na energetickou úspornost, akustickou pohodu a kvalitu vnitřního prostředí zejména z pohledu dostatku denního světla, trvalého přísunu čerstvého vzduchu a příjemných vnitřních povrchových teplot.

Publikaci je stále možné objednat v našem e-shopu.

Více informací o katalogu...

Poradny Sítě center pasivního domu

Centrum pasivního domu nabízí objektivní a odborné poradenství o pasivních domech v několika poradenských centrech a místech. Jejich seznam naleznete na našich webových stránkách.
Celý článek...

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů