zpravodajství životního prostředí již od roku 1999

Ochutnejte lilkovou pomazánku (Melitzanosaláta)

05.02.2012
Zdraví
Ochutnejte lilkovou pomazánku (Melitzanosaláta)
Ingredience: větší lilek cca 60 dkg, cibule větší 1 ks, řecký olivový olej cca 3 polévkové lžíce, zralá rajčata (čerstvá nebo suchá), sůl, pepř, česnek, cca 2 stroužky citronová šťáva vymačkaná čerstvě z citrónu, petrželová nať podle chuti .

Postup

Omyté neloupané lilky propícháme vidličkou a upečeme v troubě (cca 3/4 hodiny), během pečení je otáčíme. Po vychladnutí lžičkou vyškrábeme dužinu ze slupky a jemně nasekáme.
Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme nasekanou dužinu z lilku, oloupaná jemně nasekaná rajčata, sůl, pepř, nastrouhaný (nasekaný, prolisovaný) česnek a chvíli vaříme, až zhoustne. Přidáme trochu citronové šťávy a sekanou petrželku, hotovou pomazánku dáme vychladit a mažeme na pečivo, tousty apod.
Dávky jsou orientační, záleží na chuti každého. Pomazánku je známá na celém Balkáně.

ZDROJ: www.labuznik.com

Komentáře k článku. Co si myslí ostatní?

Další články
Chystané akce
Ukliďme Česko
23
9. 2017
23.9.2017 - Festival, slavnost
Brno
10
10. 2017
10-12.10.2017 - Konference
Milovy - Sněžné
Podněty ZmapujTo
Mohlo by vás také zajímat
Naši partneři
Složky životního prostředí