Sobota, 20. dubna 2024

Špehování ekologického aktivisty pokračuje

Špehování ekologického aktivisty pokračuje

Místo dvou bývalých policistů ho teď sleduje obhájce obžalovaného podnikatele

Shromažďování informací o ekologickém aktivistovi Martinu Hyťhovi z Dětí Země, které prováděli dva bývalí policisté najatí plzeňským podnikatelem Luďkem Tůmou v souvislosti s kauzou výstavby hypermarketu Hornbach v Plzni, pokračuje. Místo policistů jej nyní provádí Václav Hajšman, který podnikatele obhajuje v řízení, kde jsou podnikatel i policisté souzeni kvůli podezření ze spáchání několika trestných činů.

Václav Hajšman zpracoval podrobnou analýzu toho, jaké informace o aktivistovi dohledal na internetu a doložil je jako důkazní materiál. Právník pátral zejména po datu narození, místě bydliště a fotografiích Martina Hyťhy. Ve svém písemném vyjádření soudu si dokonce postěžoval, že Hyťhovi nefungují jeho osobní internetové stránky www.hytha.eu.

Václav Hajšman v písemném vyjádření soudu doslova uvedl: "(...) když se obhajoba snažila dostat na www poškozeného Hyťhy, zjistila, že jsou mimo provoz (viz přiložený výpis z www), ačkoli ještě minulý týden v pátek do nich nahlížela a byly v provozu. Dle obhajoby to v uvedeném kontextu nepůsobí příliš věrohodně, od tzv. "poškozeného", snaží-li se zjevně zatajovat data, či alespoň ztěžovat jejich přístupnost."

"Pan obhájce Hajšman svou činností ukazuje, že se ideově velmi ztotožňuje se svým svěřencem. Nicméně je logické, že své osobní internetové stránky raději odstavím z provozu, když vidím, že se o mě neustále někdo snaží sbírat informace. Nazývat to `zatajováním dat´ by bylo úsměvné, kdyby nešlo o vážnou věc," komentuje vyjádření právníka Hyťha.

"Obavy z dalšího špiclování nebo nějakých nelegálních aktivit vůči Dětem Země jsou na místě i vzhledem k tomu, že během listopadového líčení prokurista Intercory Pelc lhal, když uvedl, že Intercora kdysi poslala Dětem Země 1,8 mil. Kč, aby se vzdaly odvolání v souvislosti s výstavbou Kauflandu v Rokycanech, a obhájkyně Slámová toho využila a podala na mě trestní oznámení," dodává Hyťha.


Užitečné kontakty:
Martin Hyťha, Děti Země - Plzeň: +995 579 032 102 (Gruzie) nebo Skype: martin.hytha
JUDr. Václav Hajšman, advokát: +420 739 257 564

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů