Pátek, 29. března 2024

Opel Ampera na českém trhu za 1 080 000 Kč

Opel Ampera na českém trhu za 1 080 000 Kč

Zájemci o sériový hybridní vůz se na našem trhu dočkali: dealeři Opelu přijímají objednávky na model Ampera, který Opel charakterizuje jako elektromobil s prodlouženým dojezdem. Ampera je na našem trhu k dispozici za jednotnou celoevropskou cenu, která v přepočtu na domácí měnu činí 1 080 000 Kč. Za tuto částku dostane zákazník špičkově vybavený elektromobil, který lze bez jakýchkoli kompromisů využívat v každodenním povozu, aniž by jeho akční rádius limitovala kapacita baterií.

"Na rozdíl od konvenčních elektromobilů dokáže Ampera sloužit jako jediný plnohodnotný automobil ve firmě či domácnosti," říká Pavel Šilha, generální ředitel českého a slovenského zastoupení automobilky Opel. "Ampera poskytuje komfort a jízdní výkony moderního automobilu nižší střední třídy, majitelům ovšem dokáže extrémně snížit provozní náklady."

Do standardní výbavy Opelu Ampera patří stabilizační systém ESP, čelní, boční, hlavové a kolenní airbagy, automatická klimatizace, bezklíčové odemykání vozu, kompletní elektrické ovládání oken a zrcátek, vyhřívaná přední sedadla s koženým čalouněním, sedmnáctipalcová litá kola, barevný dotykový displej palubního počítače a informačního systému a další prvky.

Opelu Ampera je čtyřmístným vozem, zavazadlový prostor má základní objem 310 litrů s možností zvětšení na 1005 litrů.

Energii dodává elektromotoru o výkonu 111 kW li-ion akumulátor s kapacitou 16 kWh. To je kapacita, která umožní vozu čistě elektrický dojezd až 80 km. Poté dodává elektrickou energii spalovací motor v roli generátoru. Na jedno nabití a nádrž tak Ampera ujede přes 500 kilometrů. Mohutný točivý moment 370 Nm je u elektromotoru k dispozici prakticky od nulových otáček a umožňuje akceleraci z 0 na 100 km/h za přibližně devět sekund, maximální rychlost Opelu Ampera je 161 km/h.

Akumulátor lze snadno dobíjet ze standardní elektrické zásuvky v domácnosti 230 V/16 A. Proudem 16 A se akumulátor plně nabije za méně než 4 hodiny, přičemž nabíjení lze naprogramovat tak, aby se využilo levného proudu mimo odběrových špiček.

Zdroj: www.ifleet.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů