Pátek, 19. dubna 2024

Inovace se pozitivně odráží na ziscích i image firmy

Které technologie jsou nejšetrnější k životnímu prostředí? Firmy, neziskové organizace i veřejné instituce se letos již po jednadvacáté poperou o titul nejšetrnější firmy v soutěži Cena Futurum.

Inovace se pozitivně odráží na ziscích i image firmy

Soutěž je organizována neziskovou organizací Business Leaders Forum a má podporu Ministerstva životního prostředí ČR. "Ochrana zdraví i přírody je důležitým tématem i dnes, kdy všichni - nejen firmy - šetří všude, kde to jde. Aktivity Business Leaders Fora bezesporu napomáhají, aby si všichni uvědomili, že chytrá řešení se jim nejen vrátí, ale že mohou i znamenat velké zisky", říká Tomáš Chalupa, ministr ŽP ČR.

Cílem prestižní soutěže je podpořit rozvoj inovací v České republice a omezit tak škodlivé vlivy na životní prostředí. "[Cena Futurum] v tomto ukazuje cestu. Bylo předloženo mnoho projektů, které aplikují nové technologie a některé z nich dokonce přinášejí zcela nová a perspektivní řešení.", uvádí prof. Bedřich Moldan, předseda odborné poroty.

Vítěz Ceny Futurum bude odměněn patřičným zájmem médií a také ročním členstvím v Business Leaders Foru zdarma. V loňském roce si trofej odnesla firma Water Solar Technology za projekt čerpání vody bez zdroje energie.

cena

foto z vyhlášení (Miloš Schubert-Water Solar Technology, Tomáš Chalupa, Bedřich Moldan)

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů