Pátek, 19. dubna 2024

Pozvánka na Kurz Legislativa ŽP 2012

Kurz se zaměří především na praxi a v tomto ohledu budou připraveny i jednotlivé přednášky, které budou plné praktických příkladů a poskytnou dostatek prostoru pro vaše konkrétní dotazy.

Pozvánka na Kurz Legislativa ŽP 2012

"Legislativa ŽP 2012" je pilotním dvoudenním kurzem CEMC (České ekologické manažerské centrum) zaměřujícím se na komplexní přehled právních předpisů a povinností vyplývajících z legislativy ochrany životního prostředí. Kurz je určen široké cílové skupině, především pak všem, kteří mají v rámci své pracovní náplně povinnosti týkající se legislativy ŽP. Vysokou kvalitu kurzu zastřešují lektoři, jenž patří mezi přední odborníky v ČR.
Kurz se zaměří především na praxi a v tomto ohledu budou připraveny i jednotlivé přednášky, které budou plné praktických příkladů a poskytnou dostatek prostoru pro vaše konkrétní dotazy. Kurz také obohatí workshop na aktuální téma, který proběhne v neformálním pojetí v prostorách vinárny, a který umožní diskutovat i vaše konkrétní dotazy s ostatními účastníky kurzu, a to za přítomnosti lektorů.
Kurz bude probíhat současně se symposiem ODPADOVÉ FÓRUM 2012 a konferencemi OZE2012 a APROCHEM, účastníci kurzu se tak budou moci zdarma zúčastnit i těchto přednášek. Při příležitosti společenského večera těchto akcí, pak bude příležitost seznámit se s pracovníky z výzkumné sféry anebo s kolegy s podnikatelské sféry. Doprovodný program bude také tvořit Kooperační setkání TC AV (Technologické centrum akademie věd). Nakonec upozorňujeme na možnost zúčastnit se exkurze.
zaměření KURZU a přednášející:
. OCHRANA OVZDUŠÍ - Ing. Zbyněk Krayzel
. NAKLÁDÁNÍ S CHEMICKÝMI LÁTKAMI A PŘÍPRAVKY - Ing. Oldřich Petira, CSc.
. NAKLÁDÁNÍ S ODPADY - Ing. Dagmar Sirotková
. OCHRANA VOD A OSTATNÍ LEGISLATIVA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ (IPPC, IRZ, ISPOP, OCHRANA PŘÍRODY A KRAJINY, PŘEDCHÁZENÍ EKOLOGICKÉ ÚJMĚ, apod.) - JUDr. Ing. Emil RUDOLF
společná obsahová náplň kurzu:
. Aktuální stav a vývoj dané složkové legislativy;
. Přehled právních předpisů;
. Přehled povinností vyplývajících z legislativních požadavků;
. Praktické ukázky a příklady;
. Diskuse a dotazy.
program kurzu:
dopolední blok
9.00-12.00
oběd
odpolední blok
13.00-15.00
podvečerní blok
15.30-19.30
večeře
večerní blok
20.30-22.30
Středa - 25. 4. 2012
ochrana ovzduší
1. část
ochrana ovzduší
2. část
ochrana vod a ostatní legislativa ŽP
workshop*
Čtvrtek - 26. 4. 2012
nakládání s CHLP
1. část
nakládání s CHLP
2. část
nakládání s odpady
společenská večeře
Pátek - 27. 4. 2012
Exkurze**
*) Pozn.: téma workshopu bude přesněno do konce března 2012. Předběžné téma je energetické využití odpadů (EVO) z pohledu legislativy nakládání s odpady, ochrany ovzduší a REACH. Workshop proběhne v neformálním pojetí v prostorách vinárny a odborně ho zastřeší Ing. Krayzel, Ing. Petira a Ing. Sirotková.
**) Pozn.: společně k konferencí OZE2012 a OF2012 proběhne exkurze do bioplynové stanice v Šumperku. Alternativní možností je exkurze do místní přečerpávací elektrárny, ta však bude podmíněna dostatečným počtem zájemců.
hlavní přednosti kurzu:
. Přednáší přední odborníci;
. Veškeré informace jsou předávány intenzivně na jednom místě;
. Komplexní přehled legislativy ochrany životního prostředí;
. Bezkonkurenční cena zahrnující ubytování, plnou penzi a další výhody;
. Kurz doplní speciální workshop;
. Účastníci obdrží osvědčení o absolvování kurzu;
. Pro zpestření kurzu proběhne společenský večer s hudebním doprovodem a tombolou;
. Vložné zahrnuje vstup zdarma na konferenci OZE2012, APROCHEM, ODPADOVÉ FÓRUM 2012 a exkurzi;
. Jedinečné prostředí Jeseníků.
Pořadatelé semináře:
CEMC - České ekologické manažerské centrum
Jevanská 12, 100 31 Praha 10, tel.: 274 784 417, fax.: 274 775 869,
IČO: 45249741, DIČ: CZ45249741
Místo konání:kouty nad desnou- Hotel Dlouhé stráně (788 11 Loučná nad Desnou - Rejhotice 72)
VÝše vložného: 5.800 Kč bez 20% DPH (6 960Kč s DPH). Vložné zahrnuje účastnický poplatek (vč. konferencí Aprochem, OZE2012 a OF2012), sylaby přednášek, ubytování a stravné, vstup na společenský večer symposia ODPADOVÉ FÓRUM a konference OZE2012, exkurzi. Ubytování zahrnuje nocleh v jednolůžkovém pokoji (dvojlůžkový pokoj pouze na vyžádání - nutno specifikovat jméno spolubydlícího) na dvě noci (25. - 26. 4. 2012) v hotelu Dlouhé stráně s plnou penzi. Snídaně jsou typu švédského stolu, obědy i večeře zahrnují nápoj.
UPOZORŇUJEME, žemajitelé Věrnostních karet Třetí Ruka (platí pouze pro karty Edukativní a Byznys), mají vložné sníženo o 15%!!!
organizační pokyny:
Kurz bude zahájen ve středu (25. 4. 2012) od 9 hod. a ukončen ve čtvrtek (26. 4. 2012) společenskou večeří.
Ubytování bude zajištěno v jednolůžkových pokojích hotelu Dlouhé stráně (788 11 Loučná nad Desnou - Rejhotice 72), a to v Horní budově, kde budou probíhat veškeré přednášky. Ubytování bude podmíněno registrací, která bude probíhat od 8.00 hod. (25. 4.) u recepce v Horní budově. Nastěhování (25. 4.) bude možné kdykoliv během dne, vystěhování (27. 4.), pak do 10hod. V případě zájmu nabízíme možnost ubytování již v úterý (24. 4.), tento požadavek je ale nutné specifikovat v níže uvedené přihlášce a uhradit částku 1 000Kč bez 20% DPH, která je nad rámec vložného (v ceně je zahrnuta snídaně). Dále upozorňujeme, že registrace dne 24. 4. bude probíhat výhradně vedle recepce v Hlavní budově.
Parkování bude umožněno v celém areálu hotelu.
Vložné zahrnuje plnou penzi. Stravování bude zajištěno v prostorách hotelu v restauraci umístěné v Hlavní budově. Začíná se obědem (25. 4.), a končí snídaní (27. 4.). Večeře dne 26. 4. proběhne v Hlavním sále a bude mít formu společenské večeře zahrnující přípitek, předkrm a nápoje. Snídaně jsou typu švédského stolu, obědy i večeře zahrnují nápoj.
Exkurze do bioplynové stanice v Šumperku proběhne 27. 4. 2012, mezi 9 - 12hod. Odjezd bude v 9 hod. u Hlavní budovy hotelu. Věci si bude možné uschovat v zamčené přednáškové místnosti (Upozornění: je nutné se vystěhovat do 10hod.). V přihlášce, můžete projevit také zájem o alternativní exkurzi do přečerpávací elektrárny Dlouhé stráně. Tato exkurze bude realizována pouze v případě zájmu požadovaného počtu zájemců (min. 20), přičemž by proběhla ve výše uvedený termín vyhrazený exkurzi, je tedy možné se zúčastnit pouze jedné z exkurzí.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů