Středa, 24. dubna 2024

Mitsubishi Outlander jako plug-in hybrid

Mitsubishi Outlander jako plug-in hybrid

Na probíhajícím autosalonu v Ženevě byla představena v pořadí třetí generace modelu Mitsubishi Outlander, jehož se od roku 2001, kdy vyjela první generace, prodalo přes 950 000 kusů. Jak automobilka prohlašuje: "Odhalení nového modelu potvrdí počátek úplně nové generace globálních výrobků společnosti Mitsubishi Motors, která je v souladu s ambiciózními cíli stanovenými v promyšleném obchodním plánu MMC Jump 2013 pro ekologičtější a globálněji zaměřenou značku Mitsubishi."

Nový Outlander zaujme jednoduchými liniemi karoserie, které by měly symbolizovat i další nové modely značky Mitsubishi, která tento směr označuje jako otevřený koncept, dostatečně přizpůsobivý, aby vyhovoval specifickým požadavkům kladeným na různá vozidla.

Nový Outlander měří na délku 4655 mm, takže je o 10 mm kratší než předchůdce, ovšem zůstává možnost sedmimístného uspořádání. Ve třetí řadě ale nahrazují stávající nouzová sedadla dvě plnohodnotná sedadla s dělením 50:50. Rozvor 2670 mm zůstal stejný.

K dispozici budou dva motory. Zážehový 2.0 l MIVEC 110 kW, vybavený zcela novým pohonem ventilového rozvodu, a turbodiesel 2,2 l Clean Diesel 110 kW, který zaujme řadou inovací včetně rekordně nízkého kompresního poměru 14,9:1. K dispozici také bude zcela nová automatická šestistupňová převodovka a řada vyspělých bezpečnostních a asistenčních systémů.

Zajímavostí bude později představená verze plug-in hybrid. Bude se jednat o plně integrované řešení vycházející z technologie elektromobilů vyvinutých MMC, které nabídne následující režimy jízdy:

Čistý ("Pure") - Pohon 4WD předním a zadním elektromotorem.
Sériový ("Series") - Pohon 4WD předním a zadním elektromotorem, podporovaný zážehovým motorem jako generátorem.
Paralelní ("Parallel") - Pohon 4WD předním a zadním elektromotorem, doplněný pohonem předních kol zážehovým motorem při vyšších rychlostech.

Zdroj: www.ifleet.cz

Hybridní plug-in systém na bázi elektromobilu Mitsubishi instalovaný v novém Outlanderu poskytne dojezd a velmi nízké emise srovnatelné s konceptem MMC PX-MiEV II (dojezd více než 800 km a emise CO2 pod 50 g/km).

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů