Pátek, 29. března 2024

Situaci kolem břidlicových plynů na Náchodsku chce ministr Tomáš Chalupa řešit přímo se starosty

Situaci kolem břidlicových plynů na Náchodsku chce ministr Tomáš Chalupa řešit přímo se starosty

Ministr Tomáš Chalupa přijal v pondělí 12. března na Ministerstvu životního prostředí delegaci starostů z Náchodska, Broumovska a Trutnovska. Zástupci měst a obcí přijeli ministra Chalupu oficiálně pozvat do svého regionu v souvislosti s možným zahájením průzkumu zásob břidlicových plynů.

Setkání ministra Chalupy se starosty je v brzké době plánováno právě na Náchodsku. Situaci okolo projednávané těžby břidlicových plynů chce ministr Tomáš Chalupa řešit přímo se starosty v regionu.

"Názory starostů a jejich výhrady vnímám velmi pozorně. Na toto téma budu se starosty dále hovořit - nabízí se totiž otázka, jestli je zákon o geologických pracích v tuto chvíli schopen reagovat na technologický pokrok a nové situace s ním související a jestli by se neměla vést debata s Ministerstvem průmyslu a obchodu o jeho novelizaci," říká ministr Chalupa.

O organizaci a naplánování pracovního setkání se zástupci samospráv na Náchodsku, Broumovsku a Trutnovsku ministr Tomáš Chalupa požádal po dohodě s přítomnými starosty poslankyni Zdeňku Horníkovou.

Michaela Jendeková, tiskové oddělení MŽP

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů