Čtvrtek, 18. dubna 2024

Informační kampaň Ministerstva životního prostředí finišuje odbornými semináři v Třinci a Havířově

Informační kampaň Ministerstva životního prostředí finišuje odbornými semináři v Třinci a Havířově

Zásady správného spalování v domácnostech, lokální dopravní problémy, ale také možnosti moravskoslezských průmyslníků čerpat finance z evropských fondů. To jsou hlavní pilíře odborných seminářů, které se ve třetím březnovém týdnu uskuteční v Třinci a Havířově a pomyslně uzavřou dvouměsíční informační kampaň "Dýcháme to, čím topíme".

"Na znečištění ovzduší se domácnosti podílejí přibližně jednou třetinou. Z toho důvodu bychom i nadále rádi podporovali výměnu starých kotlů na pevná paliva za ekologičtější a výhodnější. Ještě letos spustíme nový dotační titul navazující na pilotní projekt, který jsme společně s Moravskoslezským krajem realizovali na přelomu loňského a letošního roku. Svým dílem by ke zlepšení ovzduší měli přispět i občané - především tím, že si uvědomí, které věci do kotle zkrátka nepatří," uvedl v této souvislosti ministr životního prostředí Tomáš Chalupa.

Odborné semináře se uskuteční v pondělí 19. března v zasedací místnosti třinecké radnice a v úterý 20. března v prostorách kulturního domu Radost v Havířově. Oba začínají v 16 hodin. Kampaň "Dýcháme to, čím topíme" odstartovala 9. února 2012 v Ostravě. Primárně oslovuje obyvatele Moravskoslezského kraje. Je realizována v rámci Operačního programu Životní prostředí, který je spolufinancován z Evropského fondu pro regionální rozvoj, a Fondu soudržnosti.

Michaela Jendeková, tiskové oddělení MŽP

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů