Čtvrtek, 28. března 2024

Pro kterou variantu zákona o ovzduší budete hlasovat a proč?

Pro kterou variantu zákona o ovzduší budete hlasovat a proč?

Petr Šilar
KDU-ČSL
Já myslím, že je to snad jasné, ne? Podpoříme vládní návrh. Budeme proti té prasárně poslanců.


Tomáš Jirsa
ODS
Ještě nejsem rozhodnutý. Není to tak jednoznačné, jak říká ministr životního prostředí Tomáš Chalupa. Zatím není jasné, jak to bude, ale ta věc se upeče půl hodiny před hlasováním. Já bych býval podpořil návrh, který prošel Poslaneckou sněmovnou, kdyby se kolem toho nerozjel takový humbuk.


Jiřina Rippelová
ČSSD
Určitě podpořím pozměňovací návrh, kterým vrátíme tu novelu zákona zpátky do Poslanecké sněmovny. Myslím si, že návrh, který se k nám dostal z Poslanecké sněmovny, je nekonfekční, nekoresponduje s tím původním vládním záměrem a myslím si, že to osvobození znečišťovatelů na dlouhé roky je prostě špatně.


Vítězslav Jonáš
ODS
Podporuji senátní návrh, který se blíží k tomu vládnímu. Jednoznačně musí být tlak na to, aby se topilo ekologicky, a nejde jen o fabriky, ale i o domácnosti. Sami vidíme, co to dělá na severní Moravě.


Milan Štěch
ČSSD
Přijmeme pozměňovací návrh, který bude chránit ovzduší a zároveň nezlikviduje průmysl. Myslím, že podmínky u nás by měly být srovnatelné s okolními zeměmi. Hodně bych se přibližoval návrhu vlády, definitivní stanovisko zaujmu ale až poté, co si vyposlechnu stanoviska našich výborů.


Petr Gawlas
ČSSD
Přikláním se ke kompromisnímu návrhu. Já jsem Třinečák a chci, aby lidé tady dýchali čistý vzduch. Zase na druhou stranu jsou tady Třinecké železárny, které jsou znečišťovatelem a zároveň dávají lidem práci. Kdyby se zavřely, tak nevím, co by se tady dělo.


Petr Pithart
KDU-ČSL
Podporuji původní vládní verzi, předtím než byla ve sněmovně přepozměňována. Zdůvodnění je nabíledni. Změny prosazené teplárenskou lobby nepovažuji za dobré.

Zdroj:HN
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů