Čtvrtek, 28. března 2024

Škoda 25 T - nová nízkopodlažní tramvaj z Plzně

Škoda 25 T - nová nízkopodlažní tramvaj z Plzně

Plně nízkopodlažní obousměrná tramvaj

Po svých úspěšných obousměrných typech tramvají pro Cagliari, Portland, Tacomu a Wroclaw přichází Škoda Transportation s novou moderní obousměrnou velkokapacitní nízkopodlažní tramvají typu 25 T. Tramvaj ŠKODA 25 T pro maďarský Miskolc je pětičlánková a vychází z osvědčených konstrukčních řešení použitých na zahraničních trzích.

Vozidlo je navrženo a vyráběno s ohledem na nízké provozní náklady, dlouhodobou životnost a vysokou provozní spolehlivost. Modulární konstrukce umožňuje demontáže větších skupin dílů, takže případné opravy jsou levnější, než dříve.

Moderní design nové tramvaje sleduje současné trendy, ale současně respektuje nejnovější evropskou bezpečnostní směrnici EN 15227. Tato crashová norma požaduje, aby skříň absorbovala takové množství deformační energie, aby při stanovených kolizních scénářích nebyli ohroženi cestující ani řidič.

Asynchronní trakční motory a mikroprocesorově řízené napěťové střídače s možností rekuperace výrazně snižují energetickou náročnost a náklady na údržbu. Elektrická výzbroj je uložena v lehce přístupných kompaktních kontejnerech na střeše vozidla. Skříně jednotlivých článků jsou vyráběny z dlouhodobě prověřených materiálů, zaručujících zvýšenou spolehlivost.

Nástupní hrana dveří ve výšce 330 mm nad temenem kolejnice umožňuje snadný nástup cestujících do vozidla. V prostorném interiéru je počítáno s dostatkem místa pro bicykly, dětské kočárky a osoby se sníženou pohyblivostí. Samozřejmý je volný průchod celou nízkopodlažní částí vozidla bez nutnosti překonávání výškových stupňů. K pohodlí cestujících navíc slouží přehledný informační systém.

Díky rozšířené 2650mm karoserii se tak maximální obsaditelnost nového modelu zvýšila na více než 300 pasažérů, jejichž komfort zajišťuje ve všech ročních období výkonná klimatizace.

Technické parametry:

  • Délka: 32 m
  • Šířka: 2650 mm
  • 100% nízkopodlažní
  • Výška vstupní hrany u dveří 330 mm od temene kolejnice
  • Obousměrná
  • Klimatizace salonu pro cestující i řidiče
  • Pětičlánková
  • Dva trakční podvozky, jeden běžný
  • Místo pro 56 sedících

Fotografie na:http://www.skoda.cz/cs/produkty/tramvaje/tramvaj-25-t-miskolc/

ZDROJ:www.skoda.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů