Čtvrtek, 28. března 2024

Recyklovaný motorový olej od Valvoline

Recyklovaný motorový olej od Valvoline

Není pochyb o tom, že vážný problém pro představuje množství vyjetého motorového oleje pocházejícího z oblasti a jeho ekologická likvidace. Společnost Valvoline se nyní rozhodla nepříznivou situaci řešit a přichází se svým novým recyklovaným olejem nazvaným NextGen.

olej.jpg" style=" height: 194px" />

Valvoline tvrdí, že její nový produkt NextGen samozřejmě splňuje všechna kritéria mazání a tepelné ochrany. Navíc používání oleje nejenže sníží závislost na produkci ropy, ale také šetří energii. Té je totiž při recyklaci oleje potřeba méně, než při výrobě nového oleje ze surové .

Podle získaných údajů je každý rok v osobních a nákladních automobilech napříč Spojenými státy americkými vyměněno na 400 miliónů galonů oleje. Namísto likvidování vyjetého oleje tradičním způsobem chce Valvoline starý olej recyklovat a míchat jej s olejem novým.Olej používaný několik tisíc kilometrů jízdy není ani tak opotřebovaný jako spíše špinavý. Z toho důvodu chce Valvoline starý olej vystavit procesům, které se používají při čištění surové ropy a získat tak zase čistý produkt.

Výsledná směs obsahuje 50 % nového a stejný díl recyklovaného oleje. NextGen plní veškeré SAE (Society of Automotive Engineers) a API (American Petroleum Institute) standardy a je připraven pro bezpečné použití jak v ojetých tak i v nových . V současnosti Valvoline nabízí NextGen v řadách 5W20, 10W30 a 10W40. Na každý z nich poskytuje stejné záruky jako na ostatní Valvoline motorové oleje.

ZDROJ: hybrid.cz, kráceno

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů