Čtvrtek, 25. dubna 2024

Krátce - různé

Krátce - různé

Zatím jen ze stop a jiných nepřímých důkazů usuzovali ochránci přírody, že v Beskydech žije rys ostrovid. Jejich domněnky vůbec poprvé potvrdily fotopasti, které šelmu zachytily. "Historicky první záběry volně žijícího rysa ostrovida se podařilo natočit v posledním měsíci v Javorníkách. Na základě jedinečného zbarvení srsti byl pohyb tohoto rysa pomocí fotopastí identifikován na celém Javornickém hřebeni, tedy na území zhruba 200 kilometrů čtverečních," uvedl Miroslav Kutal z Hnutí Duha.

Na jarní výlet vlakem jen za 199 korun
Společnost Lidl Česká republika ve spolupráci s Českými drahami opět nabídne svým zákazníkům síťovou jízdenku ČD Net za 199 Kč. Jízdenky bude možné využít na neomezený počet jízd všemi vlaky Českých drah ve dnech 7. a 8. dubna 2012. Jízdenky budou k zakoupení pouze v obchodním řetězci Lidl, a to od 19. března do 7. dubna 2012, nebo do vyprodání kontingentu.

Demise nejlepšího ministra školství, mládeže, tělovýchovy, národní výchovy a čerpání evropských fondů nám dává příležitost ohlédnout se za všemi dalšími nejlepšími ministry, kteří již ministry nejsou.
Připomeňme si ty skvělé muže, na něž jsme si sotva stačili zvyknout a dodnes na ně vzpomínáme.
Například nejlepší ministr životního prostředí Pavel Drobil vydržel sice ve vládě pouhých pět měsíců, ovšem svůj titul si i s ohledem na svého nástupce přezdívaného Lumberjack dodnes zaslouží, zejména proto, že ve funkci nestačil skoro nic udělat, a co udělat chtěl, vykecal nevhodně jeho kamarád Knetig...

Při příležitosti otevření nového nákupního centra Forum Nová Karolina v Ostravě převzal náměstek primátora města Ostravy Dalibor Madej z rukou Simony Krainové šek od investora v hodnotě 300 tisíc korun. Je určen Fondu pro děti ohrožené znečištěným prostředím.

Téměř 60 % populace je možné označit dle jejich chování a osobního postoje k tématům společenské odpovědnosti za angažované, zbývající za pasivní a jejich počet se v populaci proti roku 2010 snížil o 6 procentních bodů. Na základě individuálního chování občanů v oblasti dárcovství, vztahu k životnímu prostředí a postojů k tématům CSR byly vytvořeny čtyři segmenty populace - solidární 32 %, dárci 17 %, opinion leaders 10 %, pasivní 41 %.

Firmy i vlády po celém světě přemýšlejí, jak ušetřit náklady na tisk a zároveň se tak chovat ekologicky. Tam, kde se chovají progresivně, nutí své zaměstnance přejít na tablety. Proč si tisknout manuál nebo kvanta všemožných výkazů, když vše může existovat v elektronické podobě?

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů