Sobota, 20. dubna 2024

JARNÍ FLORA OLOMOUC 2012 - Květinová zahrada v pohybu

Výstaviště Flora Olomouc bude od 19. do 22. dubna 2012 patřit jarní etapě zahradnické výstavy FLORA OLOMOUC, největší a nejstarší - ta vůbec první odstartovala v olomouckých parcích v srpnu 1958 - výstavní květinové akci v České republice, tradičně doprovázené jarními zahradnickými trhy.

JARNÍ FLORA OLOMOUC 2012 - Květinová zahrada v pohybu

S nabídkou květin, okrasných rostlin, dřevin a zahradnických potřeb se představí domácí, české a moravské pěstitelské firmy, zahradníci, zahrádkáři a prodejci, a také zahraniční - zejména z Polska, Rakouska a Slovenska.

Hlavní expozici v největším výstavním pavilonu A roztančí "ZAHRADA V POHYBU" pestrobarevná spirála plná rozkvetlých jarních kytic, tulipánů, lilií, narcisů, hyacintů, balkónovek, řezaných i hrnkových květin s tryskajícími fontánami a klenbou ze zavěšených květin symbolizující proměnlivou jarní oblohu. Autorem je opět proslulý český zahradní architekt Ivar Otruba a květiny do expozice přivezou vídenští městští zahradníci, pomalu už tradiční partner výstav Flora Olomouc. Vlastními květinovými přehlídkami a soutěžními exponáty floristického klání v aranžování, letos na neobvyklé téma - Kytice pro muže, se představí Svaz květinářů a floristů ČR. Zelené výpěstky přivezou členové Svazu školkařů ČR a prezentovat se budou i zahradnické školy a ekologická centra.

Na galerii pavilonu A potěší návštěvníky přehlídka rostlin pro zimní zahrady a orchidejí s odbornými poradnami, výstava bonsají, azalek, rododendronů, skalniček, kaktusů, sukulentů, masožravek, i zajímavá expozice pořadatele mistrovství ČR a Evropy v automobilových závode do vrchu Ecce Homo Šternberk s květinově nazdobeným sportovním vozidlem.

Pavilon E bude zcela vyhrazen "Výroční slavnosti", expozici Českého zahrádkářského svazu věnované letošnímu 55. výročí založení svazu se sbírkami jarních cibulovin zahrádkářů z organizace Narcis Kladno. Nebudou chybět květinová aranžmá a oblíbená zahrádkářská poradna.

Jarní Floru Olomouc doprovodí tradiční zahradnické trhy a veletrh zahradní mechanizace Hortifarm, jejichž nabídce květin, zeleniny, semen, okrasných rostlin, školkařských výpěstků, malé zemědělské technice, potřebám a pomůckám pro zahradníky a zahrádkáře budou vyhrazeny pavilony G, H a venkovní plochy výstaviště.

Návštěvníci si budou moci prohlédnout sbírkové skleníky a botanickou zahradu výstaviště, a také botanickou zahradu olomoucké Univerzity Palackého. Pořadatelé nezapomněli ani na oddechový doprovodný program s dobrou dechovou a folkovou muzikou.

Brány výstavy budou otevřeny denně od 9 do 18 hodin. Vstupné: 100 Kč - plnoplátci, 80 Kč - důchodci, studenti, 40 Kč - děti (6 - 15 let) a školní výpravy včetně ped. dozoru, 210 Kč - rodinné vstupné (2+1 až 4 děti), zdarma - na průkaz ZTP a ZPT-P.

olomouc

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů