Čtvrtek, 28. března 2024

Plzeňské farmářské trhy ve znamení bylinek a sazenic

Plzeňské farmářské trhy ve znamení bylinek a sazenic

Tuto sobotu (14. dubna 2012) se uskuteční druhé Plzeňské farmářské trhy v roce 2012. Opět se odehrají na tradičním místě - nádvoří hotelu Gondola a v Pallově ulici u Mlýnské strouhy v Plzni od 8 do 12 hodin. Pořádá je občanské sdružení ENVIC ve spolupráci s hotelem Gondola.

Bylinky provoní Plzeňské farmářské trhy
Jaro už je v plném proudu, i když počasí je skutečně aprílové. Druhé Plzeňské farmářské trhy v roce 2012 nabídnou široký sortiment bylinek, sazenic květin i zeleniny. Pan Fröhlich z Bylinkového zahradnictví v Písku přiveze širokou paletu bylinek -- bazalku, petržel, tymián, libeček, saturejku, mátu, levanduli, šalvěj, rozmarýn, koriandr, oregano a mnohé další. Alena Lehmannová ze společnosti Přírodní zahrady nabídne truhlíky, květníky a bedýnky osázené zeleninou a bylinkami, které je možné si dát na balkon, lodžii nebo okenní parapet. "Dále budeme nabízet sazenice a osivo zeleniny, bylinek a květin vhodných pro pěstování v nádobách. Zajímavostí bude i prodej domečků pro užitečné pomocníky na zahradě", popisuje Lehmannová. Pan Chobot ze zahradnictví v Podlesicích bude ve svém stánku prodávat sazenice zeleniny a květin. Pak Kostka z Českých Kopist mimo vynikající zeleniny přiveze také sazenice zeleniny a bylinek.

Plzeňské farmář! ské trhy nabídnou vybrané lahůdky
Na druhém Plzeňském farmářském trhu v roce 2012 se představí již tradiční, ale i noví prodejci -- zelináři ze Zlínska, Plzeňska i Středních Čech, ovocnáři z Nebílov, Radnic, pekaři ze tří pekáren -- Rendl ze Sušice, Zídkovi z Plzně a pekaři z Dobřan, vynikající koláče napeče i Anděl Station z Plzně. Přijedou i pěstitelé hlívy z Píseckých hor, kuřata a krůty bude prodávat farma Zephyr, na čerstvé i zpracované ryby se můžete těšit z CHKO Český les a ze Šumavy (Pstruhařství mlýny). Maso a uzeniny nakoupíte od mnoha uzenářů -- Angus Farm ze Soběsuk, Dvořák z Bělé nad Radbuzou, Matějka z Letin, Zacpal ze Stříbra, uzenáři z Terešova. Nejen zvěřinové uzeniny bude prodávat ZEFA VOLARY. Mošty nabídnou ovocnáři z Nebílov a Stvolenská moštárna. Mléčné výrobky oceněné značkou Regionální potravina představí minimlékárna Joma. Kozí, kravské i ovčí sýry bude možné zakoupit z Horského statku Abertamy a chráněné dílny Simabelle. Nebude chybět ani med od! včelařů z Plzeňského kraje. Více informací o prodejcích uveře! jňujeme na www.plzensketrhy.cz.

Kontaktní osoba: Tomáš Popp
Telefon: 739 654 834
E-mail: tomas.popp@envic.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů