Čtvrtek, 25. dubna 2024

Guerriglia Pallet - obalářský průmysl jako protagonista green economy

Guerriglia Pallet - obalářský průmysl jako protagonista green economy

"Zboží točí ekonomiku, palety točí zboží, palety točí ekonomiku".


Mnozí se domnívají, že paleta nemá žádný vliv na ekonomiku Made in Italy, na udržitelnost a lidské zdraví. Z tohoto důvodu vznikla 31. 3. 2012 iniciativa Guerriglia Pallet, která chce zastřešit všechny aktéry ve výrobním a spotřebním řetězci dřevěných palet v Itálii. Iniciativa podporuje 4 hlavní faktory: snížení, opětovné využití, recyklaci a vratnost.


ilustrační obrázekGuerriglia Pallet chce být aktivní kampaní s cílem zvýšit povědomí, inspirovat a směřovat účastníky obchodu ke "zdravému chování" prostřednictvím participativní komunikace mezi výrobci, obchodníky a uživateli. Cílem je tedy následně vytvořit kanál dřevěných palet MADE IN ITALY, který by aktivně řídil místní zdroje dřeva, vytvářel pracovní příležitosti v tomto sektoru (ve výrobních závodech na dřevěné palety) a napomohl k vytvoření nového inovativního modelu ekonomiky, která dokáže překonávat krizi. Guerriglia Pallet se zrodila z iniciativy společnosti PALM a.s., která do projektu dokázala zapojit převážnou část hlavních společností z oblasti výroby, prodeje, oprav a užívání dřevěných palet.


V přípravě jsou webové stránky, které by měly usnadnit komunikaci se všemi hráči na vnitrostátní úrovni v sektoru dřevěných palet (uživatelé, university, výzkumná střediska, dodavatelé, novináři, bloggers, nevládní organizace, sdružení spotřebitelů, aj.).


Zpracovala kancelář CzechTrade Milano.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů