zpravodajství životního prostředí již od roku 1999

Ochutnejte hmyz - no vážně..!

21.04.2012
Obecné
Zemědělství
Zdraví
Ochutnejte hmyz - no vážně..!
Na veletrhu ENVIBRNO se bude v příštím týdnu konat netradiční akce - vaření s hmyzem..

Na stánku poradenského centra EnviWeb č. 16 v pavilonu A2 budete mít možnost ochutnat například cvrčky na másle, grilované saranče, či švába v těstíčku. Připravovat je bude šéfkuchař Petr Ocknecht, který se tomuto nevšednímu koníčku věnuje již sedmým rokem a je jedním z několika propagátorů entomofágie (jak se obor nazývá) u nás.

"Každý člověk sní za život v různých potravinách cca 1 kg hmyzu, aniž by o tom věděl" tvrdí Petr Ocknecht. Ochutnat hmyz vědomě a navíc v lákavých úpravách můžete 25.4. mezi 11-ou a 13-ou hodinou, kde bude probíhat vaření "naživo", v ostatním čase budou návštěvníkům k dispozici alespoň studené "hotovky" jako sušenky se cvrčky, hmyzí chléb či koprové koláčky se sušenými Zophobasy.

"Hmyz coby potrava je neobyčejně zdravý" říká šéfkuchař Ocknecht, není náhodou, že Evropská komise nabízí peníze tomu výzkumnému institutu, který přijde s nejlepším návrhem na téma "Hmyz jako novodobý zdroj proteinů". Je to možná trochu s nadsázkou, ale staňte se průkopníky a přijďte ochutnat speciality, které možná za deset, patnáct roků budou běžnou součástí jídelníčku i u nás, ve většině světa je tomu tak již nyní...

Další informace jako jídelníček, další informace o entomofágii a v neposlední řadě i volnou vstupenku na veletrh k vytištění najdeta na adrese www.HmyzNaTaliri.cz

Komentáře k článku. Co si myslí ostatní?

Další články
Chystané akce
INISOFT s.r.o.
27
7. 2017
27.7.2017 - Seminář, školení
Olomouc, ibis Olomouc Centre
ASIO, spol.s r.o.
28
7. 2017
28.7.2017 - Ostatní akce
od 09:30 do cca 11:00, na YouTube
Podněty ZmapujTo
Mohlo by vás také zajímat
Naši partneři
Složky životního prostředí