Sobota, 20. dubna 2024

Za starý spotřebič 50 korun na oslavu Majálesu!

Za starý spotřebič 50 korun na oslavu Majálesu!

Blíží se Majáles - oslavy bezstarostného studentského života a vítání prázdnin. Všichni návštěvníci brněnských oslav Majálesu mají 11. května skvělou šanci, jak "zadarmo" zahnat žízeň a hlad. Stačí, když doma popadnou nefunkční elektrický spotřebič (např. starou kulmu, epilátor nebo holicí strojek) a zajdou k informačnímu stánku kolektivního systému ELEKTROWIN, kde za něj dostanou vráceno 50 korun.

Kolektivní systém ELEKTROWIN, který se zabývá zpětným odběrem elektrozařízení, se v rámci mnoha akcí po celé České republice snaží motivovat mladé lidi k recyklaci vysloužilců. "Na takovéto kulturní akce jezdíme rádi, protože máme možnost názorně ukázat, že vyhazovat vysloužilé spotřebiče do běžné popelnice je škoda, protože mohou ještě přinést užitek," říká Roman Tvrzník, generální ředitel společnosti s úsměvem. Že se tato snaha společnosti ELEKTROWIN opravdu vyplácí, dokládají statistická data. Od roku 2005, kdy zahájil svou činnost, už Češi odevzdali k recyklaci 130 000 tun vysloužilých elektrospotřebičů.
"Nápad odevzdávat na Majálesu elektrospotřebiče a dostat za ně padesátikorunu se mi líbí," říká Jakub Prachař z kapely Nightwork. "Když jsem chodil do školy, tak mi věčně chyběly peníze a musel jsem si půjčovat. Kdybych tenkrát dostal 50 korun, tak bych si za ně koupil panáka rumu a zelenou. Dneska už bych s nimi samozřejmě naložil lépe. Pořídil bych si třeba z vosku ručně dělaný betlém, abych podpořil české řemeslníky."

Majáles v Brně je fenoménem nejen mezi všemi studenty Brněnského kraje. Dny plné skvělých koncertů, studentských uměleckých vystoupení a sportovních utkání vrcholí 11. května hlavním dnem oslav. Majálesový průvod startuje již v 11:00 na Náměstí Svobody a jde přes Masarykovu, Nové Sady až k řece. Poté již může naplno začít Open-air festival, na které vystoupí v roli moderátora Jan Budař a kde zahrají například skupiny Horkýže Slíže, Nightwork, Mig 21 či zpěvák Tomáš Klus.

Tradičně se bude volit i nový studentský král, který bude slavnostně korunován v podvečer akce. Letošní ročník opět nabídne jarmark studentských organizací a Majáles Fashion Market, kde si budou moci zájemci o módu pořídit nový kousek do svého šatníku.

ELEKTROWIN a.s., je největším kolektivním systémem zaměřeným na zpětný odběr vysloužilých elektrospotřebičů v České republice. Od svého založení v roce 2005 již zrecykloval na 130 000 tun vyřazených elektrospotřebičů. Společnost zajišťuje sběr, zpracování, využití a odstranění elektrozařízení a elektroodpadu. Zaměřuje se na chladící zařízení, velké a malé elektrospotřebiče, elektrické a elektronické nástroje. Společnost je nezisková, jejími akcionáři jsou přední výrobci velkých a malých domácích spotřebičů. Sběrnou síť tvoří více než 1000 sběrných dvorů ve více než 800 městech a obcích, skoro 2500 provozoven posledních prodejců a mobilní svozy ve více než 4000 obcích.

Pro více informací, prosím kontaktujte:


Taťána Pokorná
Email: tpokorna@elektrowin.cz
Tel.: 731 492 677

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů