Čtvrtek, 28. března 2024

Novinky z Centra pasivního domu

Novinky za měsíc květen 2012

Novinky z Centra pasivního domu
krest_stavba_PD

Veletrh IBF 2012 je za námi

Byly to náročné čtyři dny, ale zvládli jsme je! Každý den jsme Vám přinášeli fotografie z aktuálního dění na veletrhu, v přímém přenosu jsme na našem webu streamovali stavbu pasivního domu, radili jsme vám u našeho poradenského stolu, přinášeli vám nové informace na semináři a mnoho dalšího.

Závěrem nám zbývá jen poděkovat všem zapojeným firmám, mediálním partnerům a především návštěvníkům, kterých se u stavby našeho pasivního domu skutečně nevystřídalo málo. Postavený mobilní pasivní dům si budete moci již brzy prohlédnout v Národním stavebním centru a na podzim jej budete moci získat ve veřejné dražbě. Začínáme již na jedné koruně!

Videa, fotografie z jednotlivých dnů a mnoho dalšího najdete na našich stránkách!

VIDEO: Jak jsme stavěli pasivní dům - den po dni

Brány veletrhu IBF 2012 se zavřely, pasivní dům v Národním stavebním centru již stojí a my přinášíme záznam z celé čtyřdenní reality show! Ti, co stavěli s námi, si mohou zavzpomínat a připomenout si, jak celá akce probíhala, ti ostatní alespoň zjistí, o co na výstavišti přišli.
Celý článek...

Pasivní dům stavíme i v České televizi!

Také Česká televize si všimla naší snahy o postavení pasivního domu během čtyř dnů veletrhu IBF 2012. Podívejte se, jak naši "reality show" vidí její reportéři!
Celý článek...

Speciální sleva na katalog Energeticky úsporné domy

Nestihli jste si ještě koupit katalog Energeticky úsporné domy, nebo vám přišel příliš drahý? Nyní máte možnost si ho pořídit v našem e-shopu za speciální cenu, zlevněnou o 35%! Místo 119 Kč tak zaplatíte jen 77 Kč. Čtěte dále, jak na to.
Celý článek...

Seminář Snižování energetické náročnosti budov

Společnost Intoza zve 10. května 2012 na seminář k novele směrnice Evropského parlamentu a Rady č. 2010/31/EU o energetické náročnosti budov v ČR, ke změnám zákona č. 406/2000 Sb., o hospodaření energií a k novele vyhlášky č. 148/2007 Sb., energetická náročnost budov.
Celý článek...

Konference o stavbě a zdravém bydlení v Dubňanech

Společnost Úsporné bydlení zve na dvoudenní konferenci o stavbě a zdravém bydlení konanou 18. a 19. května 2012 ve školícím a kulturním centru v Dubňanech. Těšit se můžete na semináře o nízkoenergetickém stavitelství v Evropě i přednášky zaměřené na konkrétní aspekty stavby energeticky efektivních budov.
Celý článek...

Kanceláře, kde svítí sluncem

Když ráno přijdou do práce, jen stisknou knoflík u dveří a o víc se nestarají. Handrkování o to, kdy v kanceláři otevřít okno, pustit klimatizaci, rozsvítit nebo zhasnout světla, zaměstnanci firmy Intoza neznají. Vše za ně dělá automaticky "chytrý dům", ve kterém pracují, píší Hospodářské noviny.
Celý článek...

Test úsporných zdrojů světla 2012

Víte, jak nakupovat úsporné zdroje světla, abyste byli s výsledkem skutečně spokojeni? Při koupi osvětlení nezkoumejte jen watty, zaměřte se na lumeny. Prozradí vám intenzitu světla píše časopis dTest.
Celý článek...

Hlavní devizou pasivního domu je komfort, který poskytuje

Také se vám stává, že se v noci probouzíte kvůli dusnu a vydýchanému vzduchu, ale nechce se vám vstávat, abyste vyvětrali? Kdybyste bydleli v pasivním domě, podobný problém byste neměli, všímají si Hospodářské noviny.
Celý článek...

Ecocity: vlajková loď pasivní bytové výstavby

Proč čekat, až se pasivní výstavba stane standardem? V pražských Malešicích už nyní začne stavba v našem prostředí ojedinělého projektu - pasivního komplexu bytových domů, které budou navíc vyrábět elektřinu. Projekt přibližuje článek portálu ASB.
Celý článek...

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů