Sobota, 20. dubna 2024

Městská policie Neratovice převzala elektro skútry

Městská policie Neratovice převzala elektro skútry

Město Neratovice vypsalo v průběhu března výběrové řízení na pořízení elektrických skútrů v rámci obnovy a modernizace stávajícího vozového parku. Výběrové řízení vyhrály elektrické skútry české značky Akumoto. Slavnostní předání elektro skútrů proběhlo 24.5.2012 před služebnou policie, kde si strážníci měli možnost své nové dopravní prostředky vyzkoušet přímo "v terénu". Elektro skútry jsou pro policii připraveny ve speciálním designu dle požadavků městské policie a jsou navíc vybaveny led diodovým výstražným systémem. Maximální rychlost elektrického skútru je 45 km/hod, životnost akumulátoru je 30.000 km a mezi velké přednosti patří také princip vyjímatelné baterie, díky čemuž je možné dobíjet baterie i mimo motocykl. Pořizovací cena dvou skútrů, včetně potřebné výbavy nepřesáhla 70.000 Kč vč. DPH.

První reakce jsou více než pozitivní. Elektro skútr je praktický dopravní prostředek, který je ideální pro pohyb strážníků a to jak v centru města, tak i v přilehlém okolí, kde je mnohdy s automobilem špatná dostupnost. Nový přírůstek do vozového parku kladně hodnotí i občané města, kteří oceňují především šetrnost a hospodárnost v rámci hospodaření s městskými finančními prostředky a v neposlední řadě také čistý, ekonomický provoz, který nezatěžuje životní prostředí v jejich městě.

"Osobně vnímám jako potěšující, že celá řada měst a obcí dnes přechází na tento levný a k prostředí ve městě šetrný způsob dopravy. Strážníci mají na skútru navíc lepší kontakt se svým okolím a jsou blíže občanům, což vnímám jako jednu z mnoha dalších přidaných hodnot elektro skútrů." říká Lukáš Drahovzal, zástupce české značky Akumoto.

Neratovice se pořízením elektrických skútrů přidaly mezi města, která postupují dle závazku státní správy. Ta se zavázala k obnově vozového parku s přihlédnutím na jejich šetrnost k životnímu prostředí. Pokud půjde vše podle plánu, do roku 2014 by jich mělo být až 25%.

Tisková zpráva, Akumoto

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů