Úterý, 16. dubna 2024

Napouštění bazénů konzultujte s vodohospodáři

Napouštění bazénů konzultujte s vodohospodáři

Chystáte se v blízké době napustit bazén? Pak se nezapomeňte poradit s vodohospodářským dispečerem. Nadměrné odběry totiž mohou způsobit nejen problémy s dodávkou pitné vody, ale i její zakalení. Potíže může způsobit i hojné a časté zalévání zahrádek v obdobích sucha.

"Problémy s neplánovaným nárůstem odběru vody se objevují každým rokem s příchodem teplého letního počasí. Lidé začnou napouštět své bazény a neuvědomují si, že tím mohou způsobit potíže sobě i svým sousedům. Nadměrný odběr vody může zapříčinit přerušení dodávky, zakalení vody nebo její nedostatek," uvedla Kristina Blaszczyková, tisková mluvčí společnosti 1. SčV, a. s., a dodala: "Napouštění bazénů bychom měli před letní sezónou konzultovat s provozovatelem vodovodní sítě. Ten nám doporučí vhodný způsob i dobu odběru."

Vodohospodáři také radí vyhnout se odběrovým špičkám a plnit bazén spíše v noci. V případě odběrů z vodovodní přípojky bychom měli navíc napouštět pomalu. Jinak může dojít k odtrhání povlaků usazenin v potrubí a tím i ke znečištění vody. Případné zhoršení kvality vody je potřeba ihned nahlásit dispečerovi, aby mohli vodohospodáři včas a účinně zasáhnout.

Kromě běžného plnění bazénu z vodovodní přípojky si mohou zájemci objednat dovezení vody cisternou. "Při tomto způsobu nedochází k nadměrnému zatížení vodovodní sítě. Je tedy vhodný zejména tam, kde je zásobování náročnější a síť vytíženější," sdělila Kristina Blaszczyková. Dovoz vody do bazénu si můžete objednat telefonicky. Veškeré informace k této placené službě vám poskytnou pracovníci call centra na telefonním čísle 800 454 545.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů