Čtvrtek, 28. března 2024

Obohacování REACH - Scénáře budoucího vývoje

Obohacování REACH - Scénáře budoucího vývoje

REACH jakožto regulační nástroj Evropské unie, který se týká registrace, vyhodnocení, autorizace a omezení chemických látek je v platnosti již od 1. června 2007, kdy nahradil několik Evropských nařízení a směrnic jednotným systémem. I přes několikaletou platnost této legislativy se i dnes potýkáme s různými výzvami, které jsou spojené s jednotlivými složkami tohoto nařízení.

Právě z tohoto důvodu uspořádala 9. května 2012 Polská konfederace soukromých zaměstnavatelů LEWIATHAN spolu se Stálým zastoupením Polské republiky při EU konferenci na téma: "Obohacování REACH - Scénáře budoucího vývoje", kde zástupci zainteresovaných aktérů debatovali nad úskalími a dalšími výzvami této legislativy.

Konference byla rozdělena do dvou částí, mezi účastníky konference, kteří promluvili v úvodní části, byli: Otylia Trzaskalska-Stroińska, zástupkyně ředitele odboru pro inovace a průmysl z Ministerstva hospodářství Polské republiky a Andrzej Krześlak z Polské komory chemického průmyslu. Ve druhé části vystoupili zástupci průmyslu a členských států, mezi kterými byli: Beata Kowalczyk, expertka polského Ministerstva hospodářství, France Capon z Institutu pro nikl (Nickel Institute), Erwin Annys z Evropské rady pro chemický průmysl (CEFIC), Petra Zoellner z Asociace výrobců evropských diagnostických zařízení a nakonec vystoupila Brigitte Amoruso z Institutu pro vývoj kobaltu. Druhou část debaty moderovala Agata Staniewska, expertka Polské konfederace soukromých zaměstnavatelů LEWIATHAN.

Podrodnější zpráva je dostupná zde. dokument ve formátu pdf

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů