Pátek, 29. března 2024

BUREAU VERITAS podporuje Světový den životního prostředí

BUREAU VERITAS podporuje Světový den životního prostředí

Certifikační a inspekční společnost BUREAU VERITAS CZECH REPUBLIC, spol. s r.o. oznamuje, že aktivně podpoří Světový den životního prostředí, který proběhne 5. června 2012. Společně s ostatními pobočkami Bureau Veritas se bude podílet na tvorbě lepšího životního prostředí kolem nás.
Bureau Veritas se již počtvrté zúčastní Světového dne životního prostředí. V letošním roce, v rámci 40-letého výročí tohoto dne, který iniciovala OSN v roce 1972, je podporováno téma "Zelená ekonomika" - tedy ekonomika energeticky účinnější, s minimálním využitím uhlíku. Cílem Bureau Veritas je zlepšit kontrolu nad dopadem činností právě na životní prostředí a zaměřit se na tento úkol celosvětově, jako jedna společnost. V roce 2011 bylo dosaženo významného pokroku a již 32% členů skupiny BV jsou nyní držiteli certifikátu ISO 14001. Díky podpůrným environmentálním programům na podporu životního prostředí se také podařilo značně snížit ekologickou stopu BV (programy jako např. Energie a Odpady nebo BV Carbon). Bureau Veritas v České republice i na Slovensku se letos připojí k tomuto projektu a v rámci níže navržených aktivit tak podpoří oblast životního prostředí.
Projekt zahrnuje:
1. "Print free day" - minimalizovat tištění papíru

2. "Podpořit šetření našich lesů" - vložení Upozornění do Vašeho emailu: P Please consider the environment before printing this e-mail / Prosím zvažte dopad na životní prostředí před vytištěním tohoto emailu.
3. "Creating a green office" - podpořit zeleň v kancelářích zasazením květin
4. "Switch off the lights" - zhasnutí všech žárovek po dobu 2 hodin
5. Chráněnné krajinné oblasti - zvýšit povědomí o chráněných krajinných oblastech v ČR a jejich podpoře
6. Příroda - zavěšení 1 ptačí budky do okolí každé z poboček (park, dětské hřiště apod.)
7. Předsevzetí - min. 1 postup podporující životní prostředí během roku (třídění odpadu, sázení květin/stromů apod.)
8. Třídění odpadu - rozšíření o kontejnery tříděného odpadu
Kampaň Bureau Veritas zaměřená na vzdělávání zaměstnanců po celém světě v oblasti ochrany životního prostředí se dotýká i mnoha dalších principů, které se uplatňují i v soukromém životě. Mezi nejdůležitější patří:
. ŠETŘEME ENERGIÍ
Na svém počítači doma i v zaměstnání si aktivujte "zelený režim". Využívejte elektrických spotřebičů, jen když je opravdu potřebujete. Investujte do úsporných žárovek. Zhasínejte světla.
. ŠETŘEME LESY
Na papír tiskněte z obou stran a po použití jej hoďte do sběru. Pamatujte , že papír můžete důsledně recyklovat i doma. Nejrůznější obaly jsou často vyrobeny z recyklovatelného papíru. Nápojové kartony však obsahují další suroviny, a proto mají svůj vlastní oranžový kontejner.
. ŠETŘEME VODU
Používejte ekologické mycí a prací prostředky. Do řek a potoků nevhazujte žádné předměty, ani do nich nelijte odpad. Neplýtvejte vodou.
. ŠETŘEME PŘÍRODNÍ ZDROJE
Třiďte odpad. Ušetříte tak nejen za odvoz odpadu. Je absurdní vyrábět tu samou látku stále znovu a stále znovu ji vyhazovat bez užitku na skládku, kde již nikdy nebude dále použita.
. ŠETŘEME NÁKLADY
Kupujte kvalitní výrobky, které dlouho vydrží. Ušetříte tak nejen materál a energii na jejich výrobu a dopravu, ale i svou kapsu. Před tím, než si koupíte výrobek, zamyslete se také, jak je zabalený. Jednotlivě balené sladkosti produkují více odpadu, kdežto ovoce a zelenina jsou zdravější a produkují méně odpadu.
O Světovém dni životního prostředí
Světový den životního prostředí byl ustanoven na Valném shromáždění OSN v roce 1972 u příležitosti zahájení stockholmské konference o životním prostředí. Jedním z cílů je podpořit pochopení, že globální komunity jsou rozhodující pro změnu postojů k otázkám životního prostředí. Každoročně je 5. červen oficiálně označen jako Světový den životního prostředí. Pro více informací

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů