Čtvrtek, 25. dubna 2024

Novinky z Centra pasivního domu

Novinky za měsíc červen..

Novinky z Centra pasivního domu

LETNÍ HIT: Mobilní pasivní dům za 1Kč. Přijďte se na něj podívat!

Vychutnejte si jedno letní odpoledne v mobilním pasivním domě. A když budete chtít, na podzim už může být celý jen a jen váš. Tento domek se totiž bude dražit v září na AUKRO.cz. A začínáme na pouhé koruně!
Celý článek...

Nabídka vystavovatelům - PASIVNÍ DOMY 2012

Nabízíte výrobky a služby vhodné pro pasivní domy? Využijte příležitosti prezentovat se na veletrhu PASIVNÍ DOMY 2012 se bude konat 25. - 26. října 2012 v Brně a bude probíhat současně s 8. ročníkem konference PASIVNÍ DOMY 2012.
Celý článek...

Nové termíny kurzu Navrhování pasivních domů na podzim 2012

Centrum pasivního domu pokračuje dál v pořádání desetidenního kurzu Navrhování pasivních domů i v druhé polovině roku 2012 a vypisuje nové termíny pro jednotlivé semináře v Brně a Praze. Tak neváhejte a naučte se navrhovat pasivní domy!
Celý článek...

Konference Velká výzva pro města a obce

Hnutí DUHA a Sdružení místních samospráv ČR zvou 21. června 2012 na konferenci Velká výzva pro města a obce o příležitostech ke zvyšování energetické efektivity a zavádění obnovitelných zdrojů ve městech.
Celý článek...

Pasivní dům s automatickým řízením

První energeticky pasivní administrativní budova v České republice stojí v Ostravě. Má inteligentní systém řízení, které ovládá osvětlení, venkovní žaluzie a podporuje také automatickou ochranu vnitřního klimatu. O tomto unikátním projektu píše magazín Stavitel.
Celý článek...

Kongres představil evropský strategický plán pro energetický převrat

V Hannoveru se sešlo při celosvětově nejdůležitějším kongresu o energeticky úsporném stavění a rekonstrukcích přes 1000 odborníků ze 45 zemí, aby na základě rozsáhlých zkušeností s pasivními domy vypracovali konkrétní návrh řešení pro globální energetický převrat prostřednictvím energetické efektivity.
Celý článek...

Pořídili si pasivní dům, ročně by měli platit sedm tisíc za vytápění

Žádná rodinná vila, ale dům pro život. Takové bydlení si přál manželský pár, který nechtěl trávit volné chvíle úklidem a za dvacet let se děsit účtů za vytápění. Výsledek? Příjemný dům v pasivním standardu, kde by vytápění a teplá voda měly stát kolem sedmi tisíc korun za rok. Pasivní dům v Pardubicích představují Novinky.cz.
Celý článek...

Debata o pasivních domech v Českém rozhlasu Leonardo

Jak se projeví nová směrnice EU v praxi? Je možné, aby se u nás do 10 let stavěly pouze pasivní a nulové domy? Jaké jsou výhody a nevýhody budov s nízkou spotřebou energie? Právě tyto otázky se pokusila zodpovědět debata v pořadu Třetí dimenze Českého rozhlasu Leonardo.
Celý článek...

Speciální sleva na katalog Energeticky úsporné domy

Nestihli jste si ještě koupit katalog Energeticky úsporné domy, nebo vám přišel příliš drahý? Nyní máte možnost si ho pořídit v našem e-shopu za speciální cenu! Místo 119 Kč tak zaplatíte i s poštovným jen 97 Kč. Čtěte dále, jak na to.
Celý článek...

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů