Čtvrtek, 25. dubna 2024

Chladničky s technologií No Frost

Chladničky s technologií No Frost

Moderní chladničky nabízí nepřeberné množství nejrůznějších technologií a funkcí, které přispívají ke stále efektivnějšímu skladování potravin. Zásadní změny v oblasti chlazení přináší tzv. technologie True No Frost společnosti Samsung. Díky ní jsou ledničky Samsung Série G dosahují energetické třídy A+++.

Pokud otevřete dveře chladničky a najdete v její zadní části otvor, jedná se o chladničku s přímým chlazením. Otvor v chladničkách s přímým chlazením slouží pro odtok rozpuštějicí se námrazy na stěnách chladničky. Hlavní nevýhodou tohoto staršího typu chladniček je nerovnoměrné chlazení, které se hůře reguluje a které postupem času ztrácí svou efektivitu a zvyšuje energetickou náročnost chladničky. Naprostou nutností je pravidelné odmrazování, tedy několikahodinový proces, kdy musíte veškerý obsah chladničky vyndat a doufat, že se mezi tím potraviny nezačnou kazit. Chladničky s přímým chlazením jsou postupem času nahrazovány modernějšími modely, které jsou založeny na zcela jiném principu chlazení.

Výhody chladniček Samsung Série G

Na rozdíl od chladniček s přímým chlazením fungují moderní modely na principu chlazení pomocí studeného vzduchu cirkulujícího uvnitř chladničky. Tento princip chlazení nazývá Samsung True No Frost technologie.

"Chladničky Samsung Série G s technologií True No Frost mají vnitřní oběh chladného vzduchu, který odvádí vlhkost ven z chladničky. Vlhkost zkondenzuje na ploše výparníku, který je skryt za zadní stěnou chladničky, a změní se v led. Ten se cyklicky taví, voda odteče a nad kompresorem se odpaří. Proto v chladničkách s touto technologií nevzniká žádná námraza, dokáží udržet rovnoměrnější teplotu, a také ji rychle obnoví po otevření dveří," řekl Michal Kollár, produktový manažer divize domácích spotřebičů Samsung.

V chladničkách s přímým chlazením kondenzuje na dveřních přihrádkách a těsnění voda, což může vést k růstu plísní. Ovšem u těchto nové technologie chladniček nedochází k žádné kondenzaci vlhkosti, takže jejich povrch je vždy bez plísní. A nejen to. Technologie True No Frost zaručuje uchování potravin v chladničce a mrazáku ve stavu, jako kdybyste je právě nakoupili u pěstitele. Nejen že vlhkost neulpívá na vnitřních částech chladničky, protože je odváděna z jejího vnitřního prostoru, ale nezůstává ani na samotných potravinách, které ji přirozeně vylučují. Proto na uložených potravinách nevznikají mikroskopické krystalky ledu, které narušují jejich strukturu. Ovoce, zelenina, maso a ostatní druhy potravin tak zůstávají mnohem déle čerstvé.

Technologie True No Frost je podpořena ještě efektivnější cirkulací vzduchu pomocí Multi-Flow technologie. U vybraných modelů je také speciální zóna - tzv. Cool Select Zone, která umožňuje několik módů chlazení nezávisle na zbytku chladničky. Samozřejmostí je také režim Dovolená a další praktické funkce, které zpříjemňují péči o domácnost a její strávníky.

ZDROJ:http://www.ospotrebicich.cz/, kráceno, upraveno

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů