Pátek, 29. března 2024

Rekordní počet více než 200 čerpacích stanic s bioetanolem E85 v České republice

Rekordní počet více než 200 čerpacích stanic s bioetanolem E85 v České republice

Moderní palivo E85 je stále populárnější. A díky poptávce, která každým rokem roste, se rozšiřuje i síť čerpacích stanic, které bioetanol nabízejí. V České republice už dosáhla významného milníku. V současnosti nabízí téměř 5x více míst k načerpání E85 než například CNG. Přesněji řečeno jich je už 217. To je hlavní výstup tiskové konference kampaně Biopaliva frčí a společnosti Tereos TTD, která proběhla ve středu 27. června 2012.

Biopaliva jsou na vzestupu. Další a další čísla to potvrzují. Nejenže narostl počet prodaných nových FFV automobilů,či přestaveb, ale stoupá i počet čerpacích stanic, které toto moderní palivo nabízejí. Jen oproti roku 2011 se téměř zdvojnásobil.

"Hustotou pump nabízejících E85 jsme se zařadili na třetí místo v Evropě za Švédsko a Maďarsko, což lze rozhodně považovat za úspěch. V současnosti, snad s výjimkou karlovarského kraje, naleznete několik desítek míst s možností tankovat moderně v každém kraji," hodnotil na tiskové konferenci Jiří Trnka.

"Je vidět, že kampaň má efekt, a že povědomí Čechů o bioetanolu roste, jelikož kdyby nebyla poptávka, nezvyšovala by se nabídka. E85 nabízí možnost významně ulevit rodinným rozpočtům. Na každých sto kilometrů se dá ušetřit přibližně 25 korun," dodal Trnka.

"O biopaliva mají zájem hlavně menší čerpací stanice, jejichž politikou je snaha nabídnout spotřebiteli levnější palivo. Problémem naopak zůstává odpor větších řetězců, kteří dávají přednost drahým "prémiovým palivům" své značky. Obecně však zájem ze strany řidičů a tím i čerpadlářů roste a to nás samozřejmě teší" řekl Pavel Veselý z distributorské společnosti G7.

"Z našich interních informací můžeme prozradit, že jen my jako Tereos TTD zavážíme přes 200 čerpacích stanic a toto číslo dále roste. Distributoři a čerpací stanice se nám sami ozývají se zájmem o doplnění nabídky o toto moderní palivo," komentoval aktuální trendy v biopalivech mluvčí Tereosu TTD Jakub Hradiský.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů