Čtvrtek, 28. března 2024

Video soutěž pro studenty připomene 25 let od podpisu Montrealského protokol

Video soutěž pro studenty připomene 25 let od podpisu Montrealského protokol

Program OSN pro životní prostředí (UNEP) vypisuje u příležitosti připomenutí 25 let od podpisu Montrealského protokolu video soutěž pro studenty a mladé lidi do 25 let. Cílem dohody, kterou podepsaly všechny státy světa, je ochrana ozonové vrstvy.

Soutěžní příspěvek se musí věnovat Montrealskému protokolu. Měl by připomenout důvody jeho existence. Nezáleží, zda se video zaměří na problematiku z lokálního nebo regionálního úhlu pohledu.

Soutěž je určena všem mladým lidem, kteří se narodili 16. září 1987 a později. Tedy v době existence Montrealského protokolu. Každý účastník může do soutěže přihlásit dvě krátká videa o maximální délce 1,5 minuty. Video by mělo být v angličtině nebo v jakémkoliv jiném jazyce s anglickými titulky. Je také možné natočit film bez komentáře, pokud bude jasné jeho sdělení. Snímek je nutné umístit na webové stránky pořadatele http://www.youtube.com/ozonaction do 15. října 2012.

Vítěz soutěže bude vyhlášen 31. října 2012 a získá hlavní cenu, zájezd do Ženevy. Pro výherce druhého a třetího místa je připravena finanční odměna. Podrobné informace o soutěži včetně podmínek najdete zde.

Zdroj:MŽP
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů