Čtvrtek, 28. března 2024

Plzeňské farmářské trhy pokračují i o letních prázdninách...

Plzeňské farmářské trhy pokračují i o letních prázdninách...

Plzeňské farmářské trhy se staly trvalou součástí městského života v Plzni. V sobotu dopoledne (8 -- 12h) 14. července opět zaplní více než 40 prodejců prvotřídních nejen regionálních potravin okolí Mlýnské strouhy a nádvoří hotelu Gondola. Pořadatelem Plzeňských farmářských trhů je občanské sdružení ENVIC ve spolupráci s hotelem Gondola.

Plzeňské farmářské trhy pokračují ve 14 denním intervalu
Po krátké pauze způsobené státními svátky budou Plzeňské farmářské trhy od 14. července pokračovat v tradičním 14 denním intervalu. "Do konce roku 2012 se trhy odehrají ještě 11krát. Poslední letošní farmářské trhy uspořádáme 15. prosince. Sortiment (především zeleniny a ovoce) se na trzích proměňuje s postupujícím zemědělským rokem, což je právě kouzlo nákupu tuzemských potravin. Jíme je tehdy, kdy přišel jejich čas a kdy jsou nejchutnější", říká Tomáš Popp, koordinátor Plzeňských farmářských trhů z občanského sdružení ENVIC.

Opravdové jídlo...
Uzenáři z Terešova nabídnou opět kompletní sortiment svých uzenin (tlačenka z plece, domácí nádivka....). Oblíbené se staly všechny pekařské výrobky z pekařství Rendl ze Sušice. U jejich stánku se vždy tvoří nejdelší fronty. Jako tradičně přijedou zelináři ze Zlínska, Plzeňska i Středních Čech, ovocnáři ze Slaného a Nebílov. Skvělé pečivo napečou pekaři z Dobřan i ! Plzně. Vynikající koláče a dorty nabídne Anděl Station z Plzně. Valašské frgály hledejte u stánku pekařství Fimako, které díky kontaktům na jižní Moravě přiveze i meruňky z tradičních pěstitelských oblastí. Pan Martínek z Osvračína bude prodávat vajíčka z vlastní farmy. Kuřata najdete u stánku farmy Zephyr. Na čerstvé i zpracované ryby se můžete těšit z CHKO Český les a ze Šumavy (Pstruhařství mlýny). Maso a uzeniny nakoupíte u stánku ANGUS FARM, nebo pana Zacpala ze Stříbra. Vyzrálé hovězí maso bude prodávat farma Jemnice (Tachov). ZEFA Volary nabídne vynikající zvěřinové uzeniny, hovězí maso z vlastního chovu a senzační, na trzích velmi oblíbené, uzeniny (špekáčky, salámy...). Mošty budou prodávat ovocnáři z Nebílov a Stvolenská moštárna. Kozí, kravské i ovčí sýry bude možné zakoupit z Horského statku Abertamy, biofarmy Držovice, biofarmy Slunečná a chráněné dílny Simabelle. Nebude chybět ani minimlékárna Joma, která nabídne úžasné mléčné výrobky (tvaroh, jogurty, kysané ! mléko, čerstvé sýry...). Prodávat se bude mnohem více lahůdek.! Kompletní seznam a informace o prodejcích najdete na www.plzensketrhy.cz.

Příští Plzeňské farmářské trhy se uskuteční 28. července.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů