Sobota, 20. dubna 2024

Elektromobil zkouší i TNT Express

Elektromobil zkouší i TNT Express

Také společnost TNT Express začala s testováním nového elektromobilu v reálném provozu. Jedná se o dodávku Mercedes-Benz Vito E-CELL, která byla ve skříňové verzi na český trh uvedena v prosinci 2011. Vícemístná varianta kombi byla představena na letošním prestižním autosalonu v Ženevě. První sériově vyráběný osobní lehký užitkový vůz na světě s akumulátorovým elektrickým pohonem a nulovými emisemi je jediným takto velkým elektrickým vozem na našem trhu, který je využitelný pro přepravní firmy v reálném provozu.

"Je to první případ, kdy kurýrní společnost v České republice testuje elektromobil během reálné přepravy zásilek. Zároveň je to první fáze našeho projektu, protože během letošního roku chceme do provozu uvést ještě další dva elektromobily," říká Mike Silin, Country OPS Manager společnosti TNT Express. Mercedes-Benz Vito E-CELL s dojezdem cca 130 km se hodí zejména pro provoz v ekologicky citlivých zónách, jako jsou například městská centra. Dojezd 130 kilometrů je přitom optimalizován pro jízdy na krátké vzdálenosti s četnými zástavkami. "Mercedes-Benz Vito je elektromobil s dostatečnou kapacitou pro převoz zásilek ve velkých městech, využívat ho budeme tedy především v Praze. Elektromobil zároveň splňuje naše vysoké standardy na redukci CO2. Během testování se také dozvíme skutečné náklady na provoz tohoto typu elektromobilu přímo v reálném prostředí. Očekávání máme veliká," dodává Mike Silin.

Elektromobil má spotřebu 18 kWh/100 km s celkovou kapacitou 36 kWh a společnost TNT ho bude moci dobíjet přímo v areálu svého sídla v Chrášťanech, kde před několika týdny otevřela svoji první dobíjecí stanici, která je určena i pro veřejnost.

Zdroj:Logistika
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů