Sobota, 20. dubna 2024

Nové billboardy zvou k návštěvě Šumavy

Nové billboardy zvou k návštěvě Šumavy

Ministerstvo životního prostředí se v rámci celoroční kampaně, zaměřené na poznávání české přírody, zaměřilo na podporu návštěvnosti Národního parku Šumava. Na hlavních silničních tazích směrem na Šumavu jsou instalovány billboardy, které turisty upozorní na možnost návštěvy šumavského národního parku.

Dvacet billboardů bude v průběhu července a srpna umístěno v okolí Prahy, Plzně, Strakonic a Klatov. "Náš největší národní park je ideálním místem pro rekreaci, turistiku i poznávání jedinečné přírody. Je paradoxem, že lidé často upřednostní dovolenou v cizině, přitom v České republice máme mnoho výjimečných přírodních krás, které by si zasloužily naši pozornost," říká ministr Tomáš Chalupa.

"Tuto aktivitu ministerstva vítáme. Kromě tradičních míst, si mohou turisté naplánovat výlet například do Areálu lesních her na Stožci, na stezku Soumarským rašeliništěm s vyhlídkovou věží nedaleko Volar nebo na nové Stezky přírodou a časem, což je přeshraniční projekt s Národním parkem Bavorský les," dodává Jiří Mánek, ředitel Správy Národního parku a chráněné krajinné oblasti Šumava.

Cena za instalaci billboardů je 55 tisíc korun.


Kontakt pro více informací:

Matyáš Vitík

vedoucí tiskového oddělení a tiskový mluvčí MŽP

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů