Pátek, 29. března 2024

ÚOHS zrušil tendr na rekultivaci skládky na Jesenicku

ÚOHS zrušil tendr na rekultivaci skládky na Jesenicku

Technické služby Jeseník chybovaly v tendru na rekultivaci staré skládky v Supíkovicích. Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) výběrové řízení zrušil. Rozhodnutí je pravomocné. ČTK to zjistila z webových stránek ÚOHS. Ekonomická náměstkyně technických služeb Růžena Lukáčová dnes ČTK řekla, že se uskuteční nové výběrové řízení.

Technické služby Jeseník zakázku s předpokládanou hodnotou 37 milionů korun vypsaly v říjnu 2010. Do tendru se přihlásilo 19 firem.

ÚOHS v tendru vedl několik správní řízení. Nejprve v květnu 2011 vrátil do hry 11 vyloučených uchazečů. Některé firmy se ozvaly i proti druhému výběru nejvhodnější nabídky. Nakonec ÚOHS dospěl k závěru, že chyby byly už při zadání veřejné zakázky, konkrétně v dílčím hodnoticím kritériu záruka za jakost v měsících.

Tento postup podle ÚOHS mohl podstatně ovlivnit výběr nejvhodnější nabídky, proto úřad zakázku zrušil.

Podle Lukáčové odborná firma, která výběrové řízení organizuje, již zveřejnila informaci o zrušení tendru a vypsání nové soutěže. "Požádali jsme Státní fond životního prostředí o prodloužení lhůty na čerpání dotace. Nového vítěze budeme znát nejdříve za tři až čtyři měsíce," uvedla náměstkyně. Podle ní rozhodnutí ÚOHS je komplikací zejména z časového hlediska. Na rekultivaci skládky mají totiž navazovat další záchovné práce na skládce. Podle ní se vedení společnosti domnívá, že v tendru nepochybilo, rozhodnutí antimonopolního úřadu ale respektuje.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů