Pátek, 19. dubna 2024

Zloděj kradl na Šumpersku naftu, zasahovat museli i hasiči

Zloděj kradl na Šumpersku naftu, zasahovat museli i hasiči

Hasiče i ekology zaměstnal dnes časně ráno neznámý zloděj, který v Bludově na Šumpersku kradl naftu z provrtané nádrže u nákladního vozu. Desítky litrů nafty vytekly při jeho zásahu na zem. Na místě stále zasahují odborníci, část kontaminované zeminy se musí odbagrovat. Případem se zabývá také policie. Životního prostředí podle nich ohrožené není.

"Z nádrže odteklo na zem více než 80 litrů. Pracovníci životního prostředí rozhodli, že se zemina musí na místě odbagrovat. Na místě u toho nyní asistujeme," řekl dnes ČTK mluvčí hasičů Zdeněk Hošák. Podle policejního mluvčího Josefa Bednaříka neznámý pachatel z navrtané nádrže u nákladního vozidla v Bludově odcizil 230 litrů motorové nafty. "Podobný případ šetříme v ranních hodinách také ve Štítech na Šumpersku. Tam pachatel navrtal nádrž u osobního vozidla a odcizil odtud přes 30 litrů nafty," doplnil Bednařík.

Případem v Bludově se zabývají také odborníci ze životního prostředí šumperské radnice. Podle šéfa odboru Stanislava Ficnara vyrazili na místo jeho kolegové, kteří mají havarijní službu. "Vím, že je potřeba zasaženou zeminu odtěžit, rozsahu zatím neznám," řekl ČTK vedoucí odboru.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů