Sobota, 20. dubna 2024

DUHOVKY: Kubova koncepce bude rodiny stát tisíce korun ročně

DUHOVKY: Kubova koncepce bude rodiny stát tisíce korun ročně
  1. ENERGETIKA: Budeme bezmocně sledovat rostoucí účty?
  2. VÝLETY: Léto na Šumavě
  3. FESTIVAL VELKÁ VÝZVA: Vzpomínáme
  4. LETNÍ TIP: Oblečte se do bambusu


ENERGETIKA

Budeme bezmocně sledovat rostoucí účty?

Nová energetická koncepce a surovinová politika, které navrhl ministr Martin Kuba, jsou naprosto promarněnou příležitostí, jak snížit závislost české ekonomiky a rodin na dražší a dražší energii. Podporu malým firmám, které vyrábějí elektřinu z domácích, čistých obnovitelných zdrojů, mají nahradit subvence, jež budou ČEZ dotovat provoz drahých atomových reaktorů. V koncepci chybí konkrétní plán, jak snižovat českou závislost na fosilních palivech, jejichž cena roste a poroste.

Hnutí DUHA prosazuje, aby vláda přestala odevzdaně sledovat, jak domácnosti platí vysoké účty za energii, ale aby postavila energetickou koncepci na chytrých řešeních, jako jsou úsporné budovy. Proto usiluje o nový zákon podle úspěšného britského vzoru, který stanoví, jakým tempem se Česko bude zbavovat své závislosti na drahých fosilních palivech.


VÝLETY
Léto na Šumavě

Chcete strávit jeden až dva letní týdny zajímavou prací v šumavském národním parku? Pak pro vás máme zajímavou nabídku: právě hledáme dobrovolníky do našeho informačního stánku. Pomůžete nám s informováním turistů o národním parku, horských smrkových lesích, kůrovci, tetřevu hlušci a dalších zajímavostech šumavské přírody. Znalosti jsou základem dobrých rozhodnutí a návštěvníkům umožní ocenit divokost Šumavy.

Bližší informace si přečtěte na našem webu. Těšíme se na viděnou!


FESTIVAL VELKÁ VÝZVA
Vzpomínáme

Tisíce lidí přišly druhou červnovou sobotu na festival moderního životního stylu, který uspořádalo Hnutí DUHA na pražské Letné. Konečně pro vás máme hotové video z akce.

Podívejte se jak to na Letné vypadalo:
youtu.be


LETNÍ TIPY
Oblečte se do bambusu

Bývá vám v létě až moc horko? Zkuste naše bambusová trička - díky jedinečné stavbě bambusového vlákna může oblečení zachytit a odvést až 3x více vlhkosti než bavlna. Navíc je bambusové vlákno duté, a na povrchu má velké množství mikrospár a otvorů. A proto je tričko i mimořádně prodyšné.

Trička jsou vyrobena výlučně v podmínkách udržitelného zemědělství. Pro dámy jsme připravili černou, bílou a zelenou variantu. Pánové si mohou vybrat ze světle zelené či červené barvy.

K objednání v našem e-shopu.

A že se vám už do skříně žádné tričko nevejde? Proklikejte si náš obchod i tak, máme tam i něco menšího :-)

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů