Čtvrtek, 28. března 2024

Prezentace programů státní podpory

Prezentace programů státní podpory

Během workshopu Finanční nástroje podpory bydlení, který zorganizovala společnost CERPAD 20. června v Praze, byly prezentovány nejnovější informace o chystaných nových programech státní podpory, připravovaných Státním fondem rozvoje bydlení a ministerstvem životního prostředí. Budou určeny pro energeticky úsporná opatření v budovách pro bydlení.

Jak známo, v současné době není v této oblasti aktivní žádný dotační program; Nový panel byl fakticky zastaven a program Zelená úsporám je vyčerpán.

Ing. Jiří Koliba, ředitel SFRB, sdělil, že Státní fond rozvoje bydlení bude i nadále poskytovat státní podporu směřovanou do oblasti bydlení, a to hlavně na mimořádně výhodné úvěry. V současné době se chystají tři nové projekty: 1. podpora výstavby nájemních bytů, výhodná zejména v projektech určených pro "ohrožené skupiny nájemníků", jako jsou senioři, sociálně a zdravotně znevýhodnění, samoživitelé, lidé v nouzi, 2. program Panel 2013 s nízkoúročeným úvěrem, 3. JESSICA, finanční nástroj z evropských fondů, navazující na dosud probíhající program IPRM.

Za ministerstvo pro životní prostředí vystoupil Ing. Pavel Nejedlý a prezentoval zásady nového programu Zelená II. Má být určen jak pro veřejný, tak pro soukromý sektor. Bude realizován ve formě výzev na předem stanovené období. Dosud probíhající program Zelená úsporám poskytne podporu v celkové výši 22,45 mld. Kč.

Zdroj:STAVITEL
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů