Sobota, 20. dubna 2024

Výsledky studentské soutěže Designem proti pokusům na zvířatech

Výsledky studentské soutěže Designem proti pokusům na zvířatech

Svoboda zvířat zveřejnila výsledky výtvarné soutěže Designem proti pokusům na zvířatech. Úkolem soutěže bylo vytvořit návrh na tričko upozorňující na fakt, že pokusy na zvířatech jsou kruté a zbytečné.

Vítězkou soutěže se stala Marta Palasová, studentka Fakulty umění a designu UJEP v Ústí n. Labem. 2. místo získala Veronika Hlaďová, z Fakulty strojního inženýrství VUT v Brně. 3. místo obdržel Lukáš Zajíc se Střední školy aplikované kybernetiky v Hradci Králové.

"Celkem přišlo do soutěže 35 návrhů od studentů z 12 středních a vysokých škol. Mnoho návrhů bylo velmi povedených," říká Barbora Večlová, koordinátorka soutěže z organizace Svoboda zvířat. Vítěze vybrala porota složená z členů výboru Svobody zvířat a reklamní agentury Scholz and Friends.

Designem proti pokusům na zvířatech je studentská soutěž, kterou Svoboda zvířat zahájila na jaře tohoto roku. "Studenti měli za úkol vymyslet originální návrh na tričko, upozorňující na fakt, že pokusy na zvířatech jsou kruté a zbytečné a že již dnes k pokusům na zvířatech existuje mnoho alternativních metod," vysvětluje Večlová.

Vítězný návrh chce Svoboda zvířat použít na tvorbu triček v rámci kampaně Za nahrazení ! pokusů na zvířatech. "Trička budeme prodávat v našem E-shopu a na různých akcích. Vítězka také dostane peněžitou výhru ve výši 3 000 Kč," doplňuje Večlová.

Práce všech soutěžících najdete na stránce www.pokusynazviratech.cz

Informace o pokusech na zvířatech najdete na www.pokusynazviratech.cz

Kontaktní osoba: Barbora Večlová
Telefon: 777835651
E-mail: pokusy@svobodazvirat.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů