Úterý, 19. března 2024

Pilsner Fest se stal opět Čistým festivalem a propagoval odpovědnou konzumaci alkoholu

Pilsner Fest se stal opět Čistým festivalem a propagoval odpovědnou konzumaci alkoholu

Posledním srpnovým víkendem skončil pivní a hudební svátek Pilsner Fest, který se i letos stal díky dobré organizaci a odpovědným návštěvníkům Čistým festivalem. Certifikát organizátorům udělili v závěru akce zástupci společnosti Eko-KOM, která hodnocení provádí a certifikát uděluje velkým open-air akcím, jež splňují přísná kritéria na třídění a úklid odpadu. Plzeňský Prazdroj jako odpovědný výrobce piva a organizátor Pilsner Festu dbal také na odpovědnou konzumaci návštěvníků a nabídl zájemcům novinku, zónu K-lee-deck - speciální stan, kde si lidé mohli odpočinout, konzultovat s odborníky otázky spojené s odpovědnou konzumací alkoholu nebo využít služby Promile Info a alkotestery.

Již několik let Plzeňský Prazdroj usiluje o to, aby byl Pilsner Fest stále dokonalejší slavností, místem, kde se lidé cítí příjemně a rádi se sem vracejí. K celkové pohodové atmosféře určitě přispívá i čistota areálu po celou dobu konání a odpovědný přístup ke konzumaci alkoholu všech návštěvníků.

I letos organizátoři motivovali tisíce návštěvníků k tomu, aby veškerý odpad vyhazovali pouze do kontejnerů k tomu určených. Statisíce nejrůznějších papírových a plastových obalů tak skončilo v osmi velkokapacitních kontejnerech, kde je třídilo 14 k tomu určených pracovníků. Za celkovou čistotu areálu během festivalu a za následné třídění a recyklaci sebraného odpadu získal Pilsner Fest certifikát Čistý festival.

"Pilsner Fest je významnou akcí, kterou každoročně navštěvují desetitisíce lidí. Důležité pro nás je, aby se zde lidé cítili dobře, proto se je snažíme motivovat k třídění odpadu. Jsme rádi, že se do této smysluplné aktivity, jakou je projekt Čistý festival, návštěvníci ochotně zapojují. Recyklaci odpadu považujeme za samozřejmou součást odpovědného chování a našeho podnikání," uvedl Vladimír Jurina z Plzeňského Prazdroje.

Ekologický projekt Čistý festival propaguje autorizovaná obalová společnost Eko-KOM. Vizí celé kampaně je zavést na hromadných otevřených akcích a velkých festivalech důsledné třídění odpadu. Za splnění přísných pravidel tohoto ekologického projektu získá každý festival od společnosti Eko-KOM certifikát na dobu jednoho roku. V následujícím roce musí znovu splnit náročné požadavky a dokázat, že právem náleží mezi ekologické festivaly.


Jinou klíčovou oblastí, kterou Plzeňský Prazdroj jako výrobce piva podporuje a šíří, je odpovědná konzumace alkoholu. I letos měli návštěvníci festivalu možnost ve stánku Promile Info zjistit, kdy jejich hladina alkoholu klesne na nulu. Orientační dechovou zkoušku na kalibrovaném testeru využilo 118 lidí, 215 návštěvníků si nainstalovalo chytrou aplikaci Promile INFO, která poskytuje informace o čase, za jaký bude tazatel, který požil alkoholický nápoj, "na nule". Dále si návštěvníci odnesli 1 023 jednorázových alkotestů pro pozdější použití. Novinku představovala letos zóna K-lee-deck, kde mohli zájemci získat nejrůznější informace týkající se odpovědné konzumace alkoholu přímo od odborníků. V souladu s odpovědnou komunikací byl v nabídce festivalu samozřejmě čepovaný nealkoholický Birell.

"Jsem rád, že spolupráce na poli zodpovědné konzumace alkoholu mezi námi a Plzeňským Prazdrojem vstoupila do nové etapy. Zóna K-lee-deck nám umožnila být v lepším kontaktu s návštěvníky festivalu, naše práce byla efektivnější a věřím, že jsme taky svou trochou přispěli k dobré atmosféře celé akce," řekl Jiří Richter, ředitel občanského sdružení SANANIM.


Bližší informace:
Vladimír Jurina, Plzeňský Prazdroj, tel.: 724 617 886

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů