Čtvrtek, 25. dubna 2024

Ekofarmáři zahajují spolupráci s íčéčky

Ekofarmáři zahajují spolupráci s íčéčky

PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců a Asociace turistických a informačních center ČR zahájily spolupráci. Turisté tak na více jak dvou stech místech v České republice najdou informace o hospodářích, kteří prodávají své produkty přímo ze dvora nebo poskytují na svých farmách ubytování.

"Agroturistika je součástí činnosti mnoha ekologických sedláků a získává na oblibě i u turistů. Informační centra nabízí komplexní služby všem, kdo chtějí získat informace o daném regionu, proto jim poskytujeme i kontakty na sedláky PRO-BIO Svazu ekologických zemědělců, kteří prodávají své bioproduktů přímo ze dvora nebo poskytují ubytovací či stravovací služby na farmě," uvedla Kateřina Nesrstová, manažerka PRO-BIO Svazu ekologických zemědělců.

Turisté, ale i místní obyvatelé, se díky navázané spolupráci lépe dozví, kde mohou získat kvalitní bioprodukty vyrobené přímo v místě, občerstvit se přímo u sedláka. Poznají, kdo vyrábí kvalitní regionální potraviny v biokvalitě a zároveň pečuje i o krajinu, kterou turisté poznávají a místní s ní žijí.

"Rozšíření nabídky služeb našich center vítáme. Spolupráce s ekofarmáři umožní nasměrovat zájemce na jejich cestách tam, kde mohou ochutnat regionální bioprodukty, zastavit se a občerstvit nebo nakoupit. Zvýšení počtu možných turistických cílů je vždy pro danou oblast přínosem, a v případě, když se jedná o spojení s kvalitním jídlem, je vítáno obzvlášť," sdělil Miroslav Foltýn, prezident Asociace turistických a informačních center (A. T. I. C. ČR).

Turistická informační centra organizovaná v A. T. I. C. ČR, budou mít k dispozici aktualizovaná data ekofarmářů - členů PRO-BIO Svazu ekologických zemědělců v jednotlivých krajích.

Za PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců Sylva Horáková

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů