Pátek, 29. března 2024

TALK PR spouští informační kampaň Zdravá svačina

TALK PR spouští informační kampaň Zdravá svačina

Projekt na podporu změny stravovacích návyků školáků směrem ke zdravé stravě (zejména konzumace českého ovoce a zeleniny) spouští PR agentura TALK PR. Informační kampaň získala záštitu ministra zemědělství Petra Bendla.

Cílem projektu Zdravá svačina je pozitivně ovlivnit stravovací návyky dětí na základních školách zejména prostřednictvím poskytování informací o škodlivosti nevhodného stravování a zdravých alternativách cílovým skupinám, tedy dětem, jejich rodičům a dalším vlivovým osobám.

Informační kampaň bude probíhat ve spolupráci s odborníky z řad výživových poradců, pěstitelů zemědělských produktů a pedagogů, pracujících s dětmi ve věku cílové skupiny. Projekt předpokládá aktivní spolupráci rodičů, zástupců médií a všech, kterým není problematika stravování školáků lhostejná. Základní komunikační platformou Zdravé svačiny bude Facebooková stránka "Chceme zdravou svačinu pro školáky".

Součástí projektu je designérská a ideová soutěž pořádaná ministerstvem zemědělství v souvislosti se snahou o zvýšení konzumace ovoce a zeleniny u mládeže. Soutěž je určena mladým, nadějným tvůrcům, jejichž úkolem je vymyslet kreativní návrh, jak motivovat děti k tomu, aby pravidelně a s chutí jedly ovoce a zeleninu. Do soutěže se mohou přihlašovat studenti středních, vyšších odborných škol a škol vysokých od 13. září prostřednictvím registračního formuláře na stránkách zdravydesign.eagri.cz. Tři vítězné práce budou finančně odměny.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů