Čtvrtek, 25. dubna 2024

Aktualizace Závazných pokynů

Aktualizace Závazných pokynů

Ke dni 6. 9. 2012 byly vydány aktualizované Závazné pokyny pro žadatele a příjemce podpory v OPŽP (dále jen Závazné pokyny). Tato nová verze nabývá účinnosti dnem zveřejnění, tj. 14. 9. 2012.

Hlavní změny byly provedeny v kapitolách 2, 3 a 4. Změny souvisejí s aktualizací Směrnice MŽP pro předkládání žádostí a o poskytování finančních prostředků pro projekty z Operačního programu Životní prostředí včetně spolufinancování ze Státního fondu životního prostředí České republiky a státního rozpočtu České republiky - kapitoly 315. V rámci nedávno uveřejněné revize směrnice MŽP č. 12/2012 byly odstraněny původní přílohy číslo 1 a 4 a informace z těchto příloh byly doplněny do textu Závazných pokynů, aby žadatelé našli maximum informací a pokynů souvisejících s podáním a administrací žádosti v OPŽP v jednom uceleném dokumentu.

Informace v jednotlivých kapitolách a dílčích celcích jsou v Závazných pokynech vzájemně provázány odkazy, orientace a vyhledání potřebných údajů by tedy měla být jednodušší.

Detailnější přehled změn:

  • Do kapitoly 2 byly vloženy informace o dokladech požadovaných k formuláři Žádosti o podporu v členění na jednotlivé prioritní osy. Dále byly z důvodu lepší přehlednosti do této kapitoly přesunuty informace týkající se bonifikace za IPRM a velkých projektů, které se dříve nacházely v kapitolách 3 a 4 Závazných pokynů.
  • Do kapitoly 3 byly vloženy informace o dokladech požadovaných k formuláři Žádosti o podporu dle jednotlivých typů žadatelů.
  • Do kapitoly 4 byly přesunuty některé informace z kapitoly 2 Závazných pokynů a dále byly vloženy informace týkající se zajištění pohledávek.
  • V kapitole 8 byla upravena a doplněna podkapitola 8.3 týkající se náležitostí Žádosti o platbu.

Aktualizované Závazné pokyny pro žadatele a příjemce podpory v OPŽP

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů