Čtvrtek, 28. března 2024

Hasiči pomáhají lidem se sběrem vysloužilých elektrozařízení

Hasiči pomáhají lidem se sběrem vysloužilých elektrozařízení

"Sbor dobrovolných hasičů pořádá sběr vysloužilého elektrozařízení," zní alespoň jednou do roka z místního rozhlasu v bezmála 650 malých obcích, jejichž sbory dobrovolných hasičů (SDH) tím upozorňují na zapojení do projektu kolektivního systému ELEKTROWIN Recyklujte s hasiči. Jejich hlavním cílem je pomoci lidem zbavit se starých elektrospotřebičů v místě jejich bydliště a rozšířit tím počet činností, které dobrovolní hasiči v dané obci vykonávají. Za svoji pomoc dostanou finanční odměnu.

"Jsme rádi, že se do projektu zapojilo takové množství hasičů. Mile nás překvapila jejich aktivita, protože se jim za pouhých 16 měsíců spolupráce podařilo předat k ekologické recyklaci neuvěřitelných 1 300 tun elektroodpadu," říká Roman Tvrzník, generální ředitel ELEKTROWIN a.s. a dodává: "Tuto službu si chválí hlavně obyvatelé menších měst a obcí, kde nemají k dispozici sběrný dvůr. Hasiči jim poskytují komfortní možnost odevzdání nepotřebných spotřebičů a ty pak zbytečně nezabírají místo ve sklepech, dílnách či na půdách. "

Hasiči si v rámci pomoci se sběrem starého elektra pochvalují, že si díky tomuto projektu nejenže přispějí ke zvelebení životního prostředí v obci, navíc získají příspěvek do svých rozpočtů. "Celý tento program bych hodnotil velmi pozitivně. Hasiči získané peníze nejčastěji využívají k organizování soutěží v oblasti hasičského sportu, pořádání kulturní akce v dané obci nebo pořízení nového vybavení," upřesňuje ředitel kanceláře Sdružení hasičů Jan Aulický.

Více informací o projektu společnosti ELEKTROWIN se dozvíte na webových stránkách projektu Recyklujte s hasiči.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů