Čtvrtek, 18. dubna 2024

9 tisíc zaměstnanců po celém světě pomůže v jeden den již tento pátek!

9 tisíc zaměstnanců po celém světě pomůže v jeden den již tento pátek!

V pátek 21.9.2012 proběhne mezinárodní projekt firemního dobrovolnictví ENGAGE. V tento den se v 36 neziskových organizacích po celé ČR setká 250 zaměstnanců z 16 firem, kteří budou společně pomáhat dobré věci.

ENGAGE v ČR již po čtvrté organizuje platforma Byznys pro společnost. Do tohoto projektu je po celém světě zapojeno 15 zemí a přibližně 9500 firemních dobrovolníků. Pomáhat se tak bude například v Německu, Srbsku, Číně, Slovensku, Portugalsku, Itálii, Francii a Rumunsku.

V Česku se projektu letos zúčastní firemní dobrovolníci z Allen&Overy LPP, Allianz, B.I.G. Prague, Česká spořitelna, a.s., ČSOB, a.s., E.ON Česká republika, s.r.o., Hotel Jalta, Janssen-Cilag s.r.o., Kooperativa pojišťovna, a.s., Merck spol. s.r.o., PDQM, Plaza Alta Hotel, Plzeňský Prazdroj, a.s., ProvidentFinancial s.r.o., Skupina ČEZ, Tchibo Praha, s.r.o., T-Mobile Czech Republic, a.s.

Společně tak neziskovému sektoru věnují přes 2000 hodin svého času. Pomoc dobrovolníků bude různorodá, budou se věnovat ochranářským pracím v přírodě, záchraně kulturních památek, budou pomáhat s organizací dobročinného bazaru, zúčastní se olympiády pro handicapované, doprovodí klienty na výlet, budou mýt okna, malovat, natírat, ale pomohou organizacím i svými odbornými znalostmi. K příležitosti Evropského roku aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity je tématem i pomoc seniorům.

Mezi podpořenými organizacemi jsou například Fokus Praha, Helppes, hrad Hartenberg, Spolu Olomouc, Domov svaté rodiny, Občanské sdružení Tři - Hospic Dobrého Pastýře a mnoho dalších.

Pro mezinárodní dobrovolnický den pro zaměstnance firem je důležitá sounáležitost s místem, kde podnikají i myšlenka, že v jednom společném okamžiku pomáhají kolegové z jiných firem i z jiných zemí.

Přejeme příjemný a obohacující dobrovolnický den!

Kontakt: Klára Mikmeková,mikmekova@byznysprospolecnost.cz, tel.: +(420) 733 356 851

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů