Pátek, 29. března 2024

Bosna a Hercegovina: Slavnostní předání svozového vozidla v Doboji v rámci projektu "DO-MA ČISTO"

Bosna a Hercegovina: Slavnostní předání svozového vozidla v Doboji v rámci projektu "DO-MA ČISTO"
Svozové vozidlo
Dne 10. září 2012 se uskutečnilo slavnostní předání svozového vozidla pro komunální odpad ve městě Doboj v rámci projektu České rozvojové agentury "Rozvoj odpadového hospodářství v municipalitách Doboj a Maglaj." Vozidlo slavnostně předal velvyslanec České republiky v Bosně a Hercegovině Tomáš Szunyog, který předal klíče od vozidla panu Borisovi Jerinićovi, řediteli dobojského komunálního podniku Ředitelství pro výstavbu a rozvoj města.

Slavnostního předání se zúčastnili představitelé českého zastupitelského úřadu v Sarajevu, významní lokální političtí představitelé a místní partneři projektu: Tomáš Szunyog, velvyslanec České republiky, Olga Zdrálková, česká konzulka, Enes Suljkanović, viceprezident Republiky Srbské, Obren Petrović, primátor města Doboj, Mehmed Mustabašić, starosta municipality Maglaj a Maja Mišić, výkonná ředitelka Lokální akční skupiny regionu Doboj. Za realizátora projekt se slavnostního předání zúčastnili: Lubomír Procházka, generální ředitel společnosti GEOtest, a.s., Zdeněk Železný, vedoucí projektu a Damir Kasum, ředitel společnosti GEOTEST d.o.o. Sarajevo.

Lokální političtí představitelé poděkovali českému velvyslanci za pomoc, kterou regionu poskytuje Vláda České republiky, a zdůraznili význam projektu, který nespočívá pouze v tom, že jeho realizace přispěje ke značnému zlepšení stavu životního prostředí, ale především v budování spolupráce mezi municipalitami z obou bosenskohercegovských entit.

Projekt "DO-MA ČISTO", který je součástí oficiální Zahraniční rozvojové spolupráce České republiky s Bosnou a Hercegovinou, byl zahájen v loňském roce, ve kterém se mimo jiné proběhla dodávka stejného typu vozidla pro municipalitu Maglaj. Realizátorem projektu je společnost GEOtest, a.s. a místním partnerem je Lokální akční skupina regionu Doboj. Hlavním výstupem projektu bude projektová dokumentace pro výstavbu regionální skládky komunálního odpadu pro čtrnáct bosenskohercegovských municipalit z obou entit (osm z Republiky Srbské a šest z Federace Bosny a Hercegoviny).

ZDROJ: GEOtest

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů