Čtvrtek, 18. dubna 2024

Greenpeace se na pařížském autosalonu opět obuli do Volkswagenu

Greenpeace se na pařížském autosalonu opět obuli do Volkswagenu

Ekologická organizace Greenpeace se na pařížském autosalonu opět obula do koncernu Volkswagen. Během tiskové konference Volkswagenu, na které automobilka prezentovala nový Golf sedmé generace, rozvinuli nad stánkem Volkswagenu plakát, který ve francouzštině hlásal: "Volkswagen nás zakuřuje" (Volkswagen nous enfumes).

Již v minulém roce Greenpeace prostřednictvím inzerátů silně kritizovalo další model Volkswagenu Passat s tím, že firma nedělá všechny kroky k tomu, aby vyráběla úsporná vozidla.

U nového Golfu Volkswagen slibuje snížení spotřeby paliva a tedy i emisí téměř o čtvrtinu a redukci hmotnosti o 100 kg. Sedmá generace světového bestselleru bude na českém trhu nabízena se šesti zážehovými motory včetně provedení EcoFuel na stlačený zemní plyn a třemi vznětovými motory s výkony od 63 kW (85 k) do 110 kW (150 k). Průměrná spotřeba má začínat na 3,8 litru na 100 km.

Sedmá generace VW Golfu se dostane k prvním zákazníkům v Česku během listopadu. V základní verzi bude stát 339.900 korun, uvedli zástupci společnosti na autosalonu.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů