Středa, 17. dubna 2024

Personální změna ve vedení České asociace odpadového hospodářství

Personální změna ve vedení České asociace odpadového hospodářství

Česká asociace odpadového hospodářství (ČAOH) provedla změnu ve svém vedení. Dosavadní výkonný ředitel JUDr. Ing. Petr Měchura byl v srpnu tohoto roku odvolán. Novým ředitelem byl po provedeném výběrovém řízení jmenován Ing. Petr Havelka, který doposud působil v České inspekci životního prostředí (ČIŽP) na ředitelství v Praze.

Ing. Petr Havelka zastával dlouhodobě funkci vedoucího odboru odpadového hospodářství ČIŽP, cca 3 roky byl rovněž náměstkem ředitele ČIŽP. ČAOH, která v ČR působí již 15 let a sdružuje významné společnosti podnikající na poli odpadového hospodářství s cca 14 miliardovým obratem a 5000 zaměstnanci, chce v budoucím období intenzivněji prezentovat a prosazovat názory svých členů k vývoji v odpadovém hospodářství v ČR. V říjnu tohoto roku by měla proběhnout také valná hromada asociace.

Mezi úkoly nového ředitele patří profesionalizace asociace a posílení její pozice v odborném dialogu. Aktuální témata, ke kterým ČAOH chce veřejně zaujímat své postoje, jsou problematiky tzv. "integrovaných systémů nakládání s odpady", rizika možného zdražování odpadového hospodářství cestou zvažovaného legislativního navyšování skládkovacích poplatků, či oblast energetického využívání odpadů a výstavba nových spaloven komunálních odpadů. Toto jsou témata, která se ve svém důsledku mohou dotýkat každého občana v ČR, proto je potřeba jim věnovat odpovídající pozornost.

Česká asociace odpadového hospodářství zároveň v těchto dnech změnila své sídlo. Nově budou její kanceláře ve Vysočanech na adrese Pod pekárnami 157/3, Praha 9.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů