Pátek, 19. dubna 2024

Freedomky boří modernistické mýty

Freedomky boří modernistické mýty

Návrat ke kořenům bydlení, přírodní materiály ve spojení s nízkými provozními náklady a šetrnost k životnímu prostředí - to vše spojuje nová generace Freedomku M.

Freedomek obsahuje technologie, které nabízejí uživateli téměř bezúdržbové a beznákladové bydlení. Úsporu elektrické energie při vytápění zajišťují tepelně-izolační vlastnosti stěny, jejíž tloušťka 30 cm odpovídá tepelně-izolačním vlastnostem cihlové stěny o šířce 3,6 metru.

Freedomek je vyroben z 95 procent ze dřeva. Jeho nosná konstrukce z lepeného dřeva má přesné spoje podle švýcarského patentu. Zateplení tvoří dřevovláknitá izolace, která má vynikající fázový posun "den-noc". Plášť Freedomku je difúzně otevřený, fasáda je zpracována ze severského modřínu. Vytápění domu je možné více způsoby, od designového lihového krbu až po tepelné čerpadlo.

Nový Freedomek M (medium) je k vidění v Mýtě u Tachova a od minulého týdne také ve Zlíně. Architekt zde rozvíjí novou koncepci přístupu k odpočinkové zóně, tzv. freesezení. Hlavní odpočinkový prostor je umístěn v obytné kuchyni, která je centrální částí Freedomku. Nový model je větší o 5 m2, což umožnilo vytvoření prostornější koupelny.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů