Čtvrtek, 18. dubna 2024

Novinky z Centra pasivního domu 10/2012

Novinky z Centra pasivního domu 10/2012

Veletrh Pasivní domy 2012 otevře své brány již za dva týdny

Zajímají Vás nejnovější trendy v oblasti pasivních domů? Chystáte se stavět vlastní dům nebo jste stavební firma? Pak právě pro Vás je určen mezinárodní veletrh PASIVNÍ DOMY 2012, který se koná ve dnech 25. - 26. října 2012 na brněnském výstavišti v pavilonu A2.
Celý článek...

Další ročník konference Pasivní domy se kvapem blíží!

I v letošním roce se můžete těšit na přehlídku nejnovějších poznatků a technologií z oboru pasivního bydlení, udržitelné výstavby a úspor energie. V termínu 25. - 26. října jsme pro Vás připravili další ročník konference Pasivní domy 2012. Přihlásit se můžete již dnes!
Celý článek...

Zapojte svůj dům do letošních Dnů pasivních domů

Jako každý rok i letos chystá Centrum pasivního domu společně se svými členy osvětovou akci pro veřejnost, která otevírá dveře všem zájemcům o pasivní domy - Dny pasivních domů 2012, které se budou konat o víkendu 9. - 11. listopadu 2012. Tímto bychom vás chtěla požádat, abyste se i letos zúčastnili se svými domy.
Celý článek...

Jak opravit dům do pasivního standardu?

Vlastníte starý dům, který vyžaduje rekonstrukci? Říká se, že je lepší dům strhnout a postavit nový. Přijďte se přesvědčit, že tomu tak není. Ekologický institut Veronica pro vás připravil seminář "Jak opravit dům do pasivního standardu".
Celý článek...

Nové termíny kurzu Navrhování pasivních domů na podzim 2012

Centrum pasivního domu pokračuje dál v pořádání desetidenního kurzu Navrhování pasivních domů i v druhé polovině roku 2012 a vypisuje nové termíny pro jednotlivé semináře v Brně a Praze. Tak neváhejte a naučte se navrhovat pasivní domy!
Celý článek...

Podzimní exkurze za dobrými příklady komunální energetiky

Ekologický institut Veronica a Klimatická koalice zvou ve středu 7. listopadu 2012 na celodenní exkurzi za dobrými příklady komunální energetiky s využitím obnovitelných zdrojů energie a důsledných opatření na úspory energie ve veřejných i obytných budovách.
Celý článek...

Poslanci otevřeli cestu Zelené úsporám II

Poslanecká sněmovna dnes ve třetím čtení schválila rozdělení výnosů z prodeje emisních povolenek. Cena povolenek na trhu se mění, ale ve hře je odhadem 50 až 110 miliard korun.
Celý článek...

Ministři schválili energetickou účinnost, nyní bude záležet na implementaci

Rada EU schválila směrnici o energetické účinnosti, která byla letos jedním z nejvíce diskutovaných právních předpisů Evropské unie. Nyní ji ještě čeká implementace ve členských státech, kterou evropský komisař pro energetiku Günthera Oettingera označil za zásadní fázi, informuje portál EurActiv.cz
Celý článek...

Jaké je to žít v pasivním domě?

V pasivních domech již dnes žije několik tisícovek lidí po celém světě. Jaké jsou jejich zážitky a zkušenosti a jak se liší od původních očekávání? Je bydlení v pasivním domě nějakým způsobem výrazně odlišné od bydlení v domě běžném? Na tyto otázky odpoví článek portálu o pasivních domech Passipedia.org.
Celý článek...

Energeticky pasivní bytová vila Pod Altánem v Praze-Strašnicích

Projekt pasivní bytové vily započal se záměrem navrhnout atraktivní bydlení na dobré adrese, dopravně blízko centra, a přesto se všemi výhodami bydlení jako v rodinném domě ve vilové zástavbě. Vedoucí projektu Jiří Kindl a architekt Aleš Brotánek popisují pro server TZB-info.cz postup stavby a výběr konkrétních řešení.
Celý článek...

Český rozhlas na návštěvě v ostravské pasivní administrativní budově

Ostrava se chlubí první v tuzemsku postavenou kancelářskou budovou, která umí šetřit energie. Prohlídku domu, kde se dobře dýchá a jeho provoz nepůsobí průvan v peněžence, si nenechaly ujít desítky lidí a ani reportéři Českého rozhlasu.
Celý článek...

V USA stojí pasivní dům jako vystřižený z předminulého století

Když se rodina architekta Daniela Ernsta stěhovala do státu Virginia na východním pobřeží Spojených států, rozhodla se, že si zde také postaví dům. Po konzultacích s projektanty a obhlédnutí místa stavby zvolili pasivní dům, podobou vycházející z místní tradiční architektury.
Celý článek...

Nabídka vystavovatelům - PASIVNÍ DOMY 2012

Nabízíte výrobky a služby vhodné pro pasivní domy? Využijte příležitosti prezentovat se na veletrhu PASIVNÍ DOMY 2012 se bude konat 25. - 26. října 2012 v Brně a bude probíhat současně s 8. ročníkem konference PASIVNÍ DOMY 2012.
Celý článek...

Speciální sleva na katalog Energeticky úsporné domy

Nestihli jste si ještě koupit katalog Energeticky úsporné domy, nebo vám přišel příliš drahý? Nyní máte možnost si ho pořídit v našem e-shopu za speciální cenu! Místo 119 Kč tak zaplatíte i s poštovným jen 97 Kč. Čtěte dále, jak na to.
Celý článek...

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů