Pátek, 19. dubna 2024

Krátce - různé

Krátce - různé

Miliony lidí dnes využívají výhody služeb založených na cloud computingu, jako je Facebook, Spotify a webový e-mail. Avšak celému našemu hospodářství přinese cloud computing prospěch teprve tehdy, až jeho služby začnou ve velkém využívat podniky a veřejná správa.
V době, kdy počítače úspěšně konkurují letadlům coby nejrychleji rostoucí zdroje emisí uhlíku, lze efektivnější využívání počítačové kapacity rovněž uvítat jako rozvoj, který chrání životní prostředí.
Přínosy se mohou projevit v každém hospodářském odvětví využívajícím informační technologie. Proto musíme v Evropě přijmout koordinovaná opatření: dát každému jistotu jeho práv a zajistit, aby nikdo nezůstal stranou.

V termínu 25. a 26. října se bude na brněnském výstavišti konat mezinárodní konference Pasivní domy 2012, na které vystoupí přední čeští a zahraniční architekti, současně bude probíhat veletrh pasivních technologií, výrobků a služeb, na který má veřejnost vstup zdarma a kde se v rámci doprovodného programu dozví například, "Jak opravit dům do pasivního standardu".

Ekofilm
do 14. 10.
Český Krumlov
www.ekofilm.cz
Mezinárodní filmový festival Ekofilm, který se zabývá životním prostředím, zamíří do Českého Krumlova.

Základem palety motorů pro novou Škodu Rapid je hátépéčko, tříválec 1,2 MPI v nové verzi o výkonu 55 kW (dosud 51 kW). Nad ním stojí přeplňovaný čtyřválec 1,2 TSI ve známých verzích 63 a 77 kW. Benzinovým vrcholem je 1,4 TSI s 90 kW. Všechny tyto motory se vyrábí přímo v Mladé Boleslavi, kde bude vznikat i Rapid. www.auto.cz

Pokud přemýšlíte ekologicky a v mezích udržitelnosti (sustainability), jistě vás napadne, jak moc celkový pohyb škodí naší planetě. Na www.SustainableTrip.org se odborně věnují zelené turistice a aspektům vyplývajícím z té ostatní. Víte například, že ročně někam cestuje (myšleno turisticky nebo obchodně) až 900 milionů lidí?

Jeden obyvatel České republiky loni vyprodukoval průměrně 320 kilogramů komunálního odpadu, z toho 46 kilogramů vytřídil. Zatímco množství odpadů končících v popelnicích v posledních letech mírně roste, za minulý rok o procento, třídění podle Českého statistického úřadu stagnuje. Do barevných kontejnerů na tříděný odpad šlo loni zhruba 13 procent odpadů z domácností.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů