Pátek, 29. března 2024

Nejlepší místní Agendy 21 se představí na Konferenci NSZM 2012 v Praze

Nejlepší místní Agendy 21 se představí na Konferenci NSZM 2012 v Praze

V úterý 20. listopadu 2012 se v Kaiserštejnském paláci v Praze uskuteční Konference NSZM ČR 2012, která bude v letošním roce spojená s "Přehlídkou nejlepších místních Agend 21". Akce je organizována ve spolupráci s Ministerstvem životního prostředí a Ministerstvem pro místní rozvoj a představí se na ní nejpokročilejší "místní Agendy 21" v ČR. Zástupci jednotlivých měst, obce a mikroregionu budou prezentovat své osvědčené postupy a zkušenosti z oblasti zapojování veřejnosti, strategického řízení úřadu i obce, ze zajímavých projektů a aktivit k udržitelnému rozvoji. Konference bude zakončena slavnostním předáváním ocenění úspěšným obcím a regionům a navazujícím společenským programem.

Města, obce a regiony, které v metodě kvality MA21 dosáhly prozatím nejvyšší kategorie "B", představují během celého měsíce října své postupy a zkušenosti na takzvaných "kontrolách na místě" (1. 10. Chrudim, 9. 10. Křižánky, 11. 10. Kopřivnice, 15. 10. Litoměřice, 23. 10. mikroregion Drahanská Vrchovina, 24. 10. Vsetín a 31. 10. Prostějov). "Kontroly na místě" i "Přehlídka nejlepších místních agend 21" jsou určeny všem, kdo chtějí vědět, jak zapojovat veřejnost nejen do plánování a řízení města či regionu k udržitelnému rozvoji.

Konference NSZM 2012 - "Přehlídka nejlepších místních agend 21" je součástí projektu NSZM ČR "Strategické řízení v obcích - kvalitně a efektivně", který je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.

Pozvánku a registrační formulář na Konferenci NSZM 2012 - "Přehlídku nejlepších místních Agend 21" naleznete zde.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů