Čtvrtek, 25. dubna 2024

DUHOVKY: Divoká Šumava v obrazech a vzpomínkách

DUHOVKY: Divoká Šumava v obrazech a vzpomínkách
  1. PRODEJNÍ VÝSTAVA: Divoká Šumava
  2. POMOZTE: Zelená úsporám 2 jde do Senátu
  3. SOUTĚŽ: Máte lepší nápad? Vyhrajte 35 000 Kč
  4. E-OBCHOD: Nové výrobky ze šetrného dřeva

PRODEJNÍ VÝSTAVA
Divoká Šumava

Přijměte prosím naše pozvání na setkání milovníků Šumavy. Součástí bude benefiční výstava fotografií unikátních a ohrožených zákoutí šumavské divočiny.

Akce se koná ve čtvrtek 18. října 2012 v Sicily café (Senovážné náměstí 994/2, Praha) od 18 h do 20 h. Fotografie budou na místě vystavené až do 8. listopadu.
Na místě si budete moci zakoupit unikátní fotografie šumavské divočiny, a podpořit tak práci na rozvoji divočiny v české krajině.

Na výstavě promluví Jaromír Bláha, odborník Hnutí DUHA na ochranu divoké přírody, a Vojtěch Kotecký, programový ředitel Hnutí DUHA. Můžete se těšit také na společnost profesora Josefa Fanty a dalších zajímavých osobností. Autoři fotografií jsou Jaroslav Vogeltanz, Pavel Ouředník a Markéta Jedličková.
Více informací o výstavě najdete také na našem webu.
Po akci si budete moci fotky zakoupit také v e-obchodě Hnutí DUHA.

POMOZTE
Zelená úsporám 2 jde do Senátu

Poslanecká sněmovna minulý týden schválila nový program, který naváže na úspěšnou a populární Zelenou úsporám. Rodiny a obce by tak mohly dostávat příspěvky na zateplování domů, výměnu oken či moderní větrání, na nové čisté kotle na peletky nebo solární kolektory na střechách.

Zákon ale musí ještě na konci října schválit Senát. Napište prosím stručný a jednoduchý e-mail svým senátorům a senátorkám. Návod, jak na to, najdete na webu www.velkavyzva.cz.

Program nastartuje investice a hlavně: naše domy budou méně závislé na uhelných dolech a drahém plynu. České domácnosti vinou špatně zateplených domů platí o 39 miliard ročně více, než by musely. Možnosti k zateplování budov jsou u nás dvakrát větší než energie z veškerého uhlí, které bychom získali vystěhováním a bouráním dalších obcí na Mostecku.

SOUTĚŽ
Máte lepší nápad?
Vyhrajte 35 000 Kč

Víte, co by pomohlo vaší obci nebo ulici? Jak pomoci přírodě nebo ušetřit energii? Svůj nápad, jak smysluplně využít příští evropské fondy, můžete přihlásit do soutěže a vyhrát až 35 000 korun.

Pokud už dlouho přemýšlíte, jak nejlépe pomoci zanedbanému prostranství, kde vzít peníze na revitalizaci aleje nebo jak výhodně zajistit vytápění sídliště a zároveň podpořit místní zemědělce, je soutěž šancí právě pro vás.
Svoje nápady můžete přihlásit přes web www.bankwatch.org/soutez do 15.listopadu.
A nezapomeňte se kouknout na klipy!

E-OBCHOD
Nové výrobky ze šetrného dřeva

Dřevěná medonoska, obracečka s kulatým rohem, štětec, menší obracečka, gumová stěrka a nožík na máslo. Tuhle novou velkou sadu na pečení a nebo třeba ramínka, misky, talíře, kolíčky na prádlo a lis na citrusy můžete nově pořídit v našem e-obchodě.

A navíc všechno s certifikátem FSC - to znamená, že zboží je vyrobeno ze dřeva, které pochází z lesa, kde dodržují přísná pravidla zdravého hospodaření. S praktickými pomocníky do domácnosti si tak kupujete i záruku, že tohle dřevo vyrostlo v lese, kde je místo pro výletníky i rozmanitou přírodu: rostliny, ptáky a divoká zvířata. FSC dřevěné pomocníky do domácnosti navíc vyrobili lidé se zdravotním postižením.
Všechny šetrné dřevěné výrobky najdete pěkně pohromadě na www.obchod.hnutiduha.cz/e-obchod-hnuti-duha/zelena-domacnost.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů