Úterý, 19. března 2024

Kia uvedla na trh inovované Sorento a Optimu Hybrid

Kia uvedla na trh inovované Sorento a Optimu Hybrid

Kia dnes uvedla na trh dvě novinky. Modernizované Sorento a svůj první hybridní model na našem trhu, Optimu Hybrid. Zařadila se tak mezi nemnoho značek, které mají hybridní technologii ve své standardní nabídce amezi sedany segmentu D je dokonce první, kdo tuto technologii nabízí.

Inovované Sorento prošlo modernizací, která se týká především přepracované konstrukce skeletu karoserie, zdokonaleného komfortu odpružení a celkového zlepšení ovladatelnosti a kultivovanosti řízení. Paleta modernizovaných hnacích ústrojí, včetně nového motoru GDI 2,4 litru, přináší nižší spotřebu paliva a nižší emise. Ceny inovovaného modelu začínají na 629 980 Kč.
"Sorento se stalo milníkem v naší historii a odstartovalo proces změny vnímání značky Kia veřejností. Věřím, že výrazně modernizované Sorento naváže na úspěchy svého předchůdce a přesvědčí i řadu nových zákazníků", uvedl Vít Pěkný, ředitel domácího zastoupení značky Kia.
Původní Sorento získalo maximální počet pěti hvězd v bezpečnostních nárazových testech. Modernizovaný model opět neponechává na poli bezpečnosti nic náhodě. Mezi standardně dodávané prvky aktivní bezpečnosti patří elektronický stabilizační systém ESC (Electronic Stability Control), řízení stability vozidla VSM (Vehicle Stability Management), zadní bezpečnostní kamera KRSC (Kia Reversing Safety Camera) se 130° širokoúhlým objektivem uloženým v zadních výklopných dveřích, adaptivní xenonové světlomety a asistent pro rozjezd ve svahu HAC (Hill-start Assist Control), který zabraňuje nežádoucímu pohybu vozidla při rozjezdu ve stoupání.
Nová Optima Hybrid je k dispozici za 759 980 Kč. K pohonu slouží zážehový dvoulitrový motor, který spolupracuje s elektromotorem. "Jsme potěšeni, že značka Kia je schopna jako první nabídnout benzinový hybrid v D segmentu. Tento model je určen zákazníkům, kteří myslí na životní prostředí a zároveň se chtějí vymykat současné konfekci sedanů střední třídy," uvedl Milan Šámal, produktový manažer Kia Motors Czech.

Zdroj: www.ifleet.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů